Politika

DF: Objavljivanje transkripta razgovora je skandalozno

Objavljivanje transkripta razgovora advokata i njegovih klijenata je skandalozno i izaziva opšti strah i zabrinutost, jer državne institucije krše osnovna ljudska prava svojih građana, smatraju u Demokratskom frontu (DF).
DF: Objavljivanje transkripta razgovora je skandalozno
Portal AnalitikaIzvor

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) objavilo je dio materijala iz mobilnih telefona koje je koristio advokat Goran Rodić, kao i druge dokaze koji, kako navode, pokazuju da se protiv SDT-a vodi specijalni rat.

Iz DF-a tvrde da je na razvojnom putu od „talika junačkoga“ do SMS voajera specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, na očigled svih građana Crne Gore, tužilaštvo na čijem je čelu pretvorio u medijski centar Demokratske partije socijalista (DPS) a sebe promovisao u portparola političkog „kila ove kriminalne organizacije“.

„Umjesto što krši zakon i zloupotrebljava instituciju na čijem je čelu u svom ličnom obračunu sa DF-om, njegovim liderima i funkcionerima, „specijalac Milivoje“ bi trebao da crnogorsku javnost upozna sa transkriptima njegovih razgovora sa Milom Đukanovićem, Sašom Sinđelićem i Pajom Velimirovićem kako bi se iz prve ruke građani upoznali kako je režiran i pakovan lažni državni udar“, kaže se u reagovanju DF-a.

Oni navode da je dan prije početka sudskog procesa, iz SDT-a stigla nova „ekskluziva“ kojom se želi nezdravo medijski spinovati javnost a nedostatak dokaza nadomjestiti praznom paušalnom pričom „rekla- kazala“ iza koje, kako dodaju, kao i do sada stoji ista kuhinja, a kao generalna garancija i krunski dokaz nudi zakletva u „obraz i čast“ specijalnog, jer se u nešto što je odavno izgubljeno izgeda najlakše zaklinjati.

„Mržnja, zloba, pakost i zla namjera od koje su satkana sva Katnićeva saopštenja i javni nastupi, na njegovu žalost ne mogu se pretočiti u dokaze koliko god se upinjao i trudio“, kazali su iz DF-a.

Kako su rekli, a nije da nije bilo prilike da se pokaže da je ipak po nešto od vrijednosti u koje se zaklinje i kojima garantuje Milivoje Katnic, preživjelo sušu i DPS tranziciju.

„Današnje objavljivanje transkripta razgovora advokata i njegovih klijenata je u najmanju ruku skandalozno i izaziva kod poštenih građana, a posebno kod onih koji se bave advokatskom profesijom, opšti strah i zabrinutost jer državne institucije krše osnovna ljudska prava svojih građana, dokazujući da se metodološki nije odmaklo iz 1948. godine, nego da je prisluškivanje, podmetanje i pakovanje osnovni metod borbe protiv političkih neistomišljenika“, navode iz DF-a

Oni smatraju da je pored neophodne hitne reakcije Advokatske komore, očekivano da se vrhovni državni tužilac Ivica Stanković javno odredi na temu voajerizma Milivoja Katnića, „ili je pak i sam vrhovni državni tužilac predmet obrade praćenja, prisluškivanja, bolesnog i sramnog voajerizma specijalnog državnog tužioca“.

"Uspio je Milivoje Katnić da ponizi i državu i pravo, i da se sa tako odgovorne funkcije mjesecima pesniči sa osnovnim etičkim i civilizacijskim vrijednostima, pretvarajući se u elementarnu nepogodu koja prijeti da zapali Crnu Goru", kazali su iz DF-a.

Oni su rekli da sjutra počinje proces koji će jasno potvrditi sve "bolesne i lažne režimske konstrukcije i sramnu ulogu SDT-a u političkom obračunu DPS sa DF-om"

"A onda će svako dobiti po zaslugama ono što mu i pripada,jer sa jedne strane imamo Katnićeve „ortake“ Sinđu i Paju, petparačke priče i prinudne sporazume o priznanju krivice na štetu ostalih optuženih a sa druge strane uspravnu, nepokolebljivu, dostojastvenu i istrajnu Crnu Goru čiji su glavni saveznici istina i pravda", zaključili su iz DF-a.

Izvor: Mina

Portal Analitika