Turizam

Marković otvorio rekonstruisani hotel „Berane“: Projekat značajan za sjever i za državu

Predsjednik Vlade Duško Marković otvorio je popodne u Beranama rekosnstruisani Hotel „Berane“ u čiju je obnovu uloženo oko dva miliona eura, dok kompletna investicija iznosi oko 4,5 miliona.
Marković otvorio rekonstruisani hotel „Berane“: Projekat značajan za sjever i za državu
Portal AnalitikaIzvor

„Zaista sam fasciniran. Od početka sam pratio i ideju i razvoj ovog projekta i snažno ga podržavao jer ovo nije samo projekat za Berane već je od značaja za sjeverni region i za Crnu Goru.

Čestitam investitoru i njegovom timu i vjerujem da će ovo biti novi podsticaj za razvoj Berana i Sjevera i valorizaciju svih potencijala koje Sjever ima, a Vlada je snažno, kao što znate, i kroz moj program a i kroz moje konkretno ponašanje, opredijeljena da Sjever svoje potencijale razvije na valjan način, a da građani Sjevera dobiju na kvalitetu svojih života i da na taj način doprinose i sebi lično, i svojim porodicama i državi. Dakle, sve čestitke za ovaj projekat. Impresioniran sam“ – rekao je novinarima predsjednik Vlade Diško Marković.

1807markovichotel2

Hotel „Berane“, izgrađen 1964. obnovljen je za 18 mjeseci. Novi hotel na 7.000 m2 kapaciteta je 80 ležaja. Opremljen je kongresnom salom. Predviđeno je otvaranje SPA centra sa bazenom, saunom i turskim kupatilom kao i obnovljenog auto-kampa.

1807markovichotel3

Premijer je tokom radne posjete Berane sa predsjednikom Opštine obišao i kompanije Arte Home koja proizvodi namještaj za poslovne i prodajne prostore i Elit Montenegro koja upravlja turirsičko-rekreativnim centrom u mjestu Buče. Premijer je obišao i novu sportsku dvoranu.

Portal Analitika