Društvo

Purišić posjetio Dom starih "Grabovac"

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović i članovi Odbora Halil Duković, Maja Bakrač i Nedžad Drešević posjetili su danas Dom starih „Grabovac“ u Risnu.
Purišić posjetio Dom starih "Grabovac"
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sastanka, direktor Zoran Vukićević upoznao je ministra Purišića, predsjednika i članove Odbora sa radom i funkcionisanjem ustanove, uslovima boravka i načinom na koji se brine o korisnicima, a nakon sastanka obiđeni su smještajni kapaciteti Doma, korisnici kao i zaposleni, koji svojim radom doprinose lakšem i boljem životu lica smještenih u Domu.

- Dom starih „Grabovac“ sa sjedištem u Risnu postoji od 1947. godine kao državna institucija. Do 1. decembra 2010. godine, kada je otvoren Dom starih Bijelo Polje, bio je jedini državni dom u Crnoj Gori. Dom pruža institucionalnu brigu starim licima, odraslim invalidnim licima, hronično duševno oboljelim starim licima i osobama koje se nađu u stanju akutne socijalne potrebe, zatim pruža kompletnu njegu i zdravstvenu zaštitu ovih lica, kompletnu stručnu socijalnu i psihološku pomoć, pravnu i savjetodavnu pomoć i pomoć u administrativno-finansijskim poslovima koje se tiču korisnika. U Domu je trenutno smješteno 317 korisnika svih kategorija, o kojima brinu 103 radnika – preciziraju u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Portal Analitika