Društvo

Purišić posjetio Dom starih "Grabovac"

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović i članovi Odbora Halil Duković, Maja Bakrač i Nedžad Drešević posjetili su danas Dom starih „Grabovac“ u Risnu.
Purišić posjetio Dom starih "Grabovac"
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sastanka, direktor Zoran Vukićević upoznao je ministra Purišića, predsjednika i članove Odbora sa radom i funkcionisanjem ustanove, uslovima boravka i načinom na koji se brine o korisnicima, a nakon sastanka obiđeni su smještajni kapaciteti Doma, korisnici kao i zaposleni, koji svojim radom doprinose lakšem i boljem životu lica smještenih u Domu.

- Dom starih „Grabovac“ sa sjedištem u Risnu postoji od 1947. godine kao državna institucija. Do 1. decembra 2010. godine, kada je otvoren Dom starih Bijelo Polje, bio je jedini državni dom u Crnoj Gori. Dom pruža institucionalnu brigu starim licima, odraslim invalidnim licima, hronično duševno oboljelim starim licima i osobama koje se nađu u stanju akutne socijalne potrebe, zatim pruža kompletnu njegu i zdravstvenu zaštitu ovih lica, kompletnu stručnu socijalnu i psihološku pomoć, pravnu i savjetodavnu pomoć i pomoć u administrativno-finansijskim poslovima koje se tiču korisnika. U Domu je trenutno smješteno 317 korisnika svih kategorija, o kojima brinu 103 radnika – preciziraju u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.