Protokol

Tajani: Crna Gora važna za stabilnost Balkana

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika parlamenta, sagovornici su razmjenili mišljenja o reformskom procesu, političkoj i ekonomskoj situaciji, te dinamici evropskog puta naše države, koji je od izuzetnog značaja za stabilnost Zapadnog Balkana.
Tajani: Crna Gora važna za stabilnost Balkana
Portal AnalitikaIzvor

-Prva posjeta predsjednika Evropskog parlamenta Crnoj Gori predstavlja potvrdu izvanrednih odnosa Skupštine Crne Gore sa Evropskim parlamentom i jasan znak da kao država ostvarujemo značajne rezultate na unutrašnjem i međunarodnom planu- istakao je Brajović.

Sagovornici su se saglasili da je članstvo u NATO preduslov za nesmetan ekonomski razvoj, jači priliv stranih investicija i snažan zamajac našem procesu integracije u Evropsku uniju.  
Akcentujući dobar napredak koji naša zemlja u kontinuitetu ostvaruje na planu evropske integracije predsjednik Evropskog parlamenta je istakao da je Crna Gora važna za stabilnost Balkana, i da je kao država multietničkog sklada prepoznata po svojoj dubrosusjedskoj politici. Posebno je istakao značaj ekonomske saradnje između Crne Gore i zemalja članica Evropske unije, čemu će se u narednom periodu posvetiti posebna pažnja. 

Osvrnuvši se na neučestvovanje opozicije u radu Skupštine i njenih radnih tijela, predsjednik Tajani je istakao da je za Evropsku uniju važno što su izbori održani na regularan način i u demokratskoj atmosferi, što je i potvrđeno od strane svih međunarodnih posmatrača. On je istakao da nije na Evropskoj uniji da se miješa u unutrašnje prilike u Crnoj Gori, te da opozicija u daljim koracima sama treba da napravi svoj izbor. 

Predsjednik Brajović je naglasio da Skupština ima veoma intenzivan rad, da su odbori u konstantnom zasijedanju i raspravama o važnim zakonima na fonu ukupnih reformi, što će Crnu Goru još jače pozicionirati na putu ka Evropskoj uniji. 

-Nastavićemo demokratskim i reformskim putem, unaprijeđivanjem zakonodavnog okvira i jačanjem rada institucija, kroz prihvatanje najboljih međunarodnih standarda- istakao je Brajović.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu, poslanik Adrijan Vuksanović, predsjednik Odbora za evropske integracije, kao i šef  Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori  Aivo Orav.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.