Crna hronika

UP: Dva lica lišena slobode po međunarodnim potjernicama

Službenici Uprave policije MUP-a – Stanice granične policije Tuzi i Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su na osnovu međunarodnih potjernica NCB Interpol Rim i NCB Interpol Sarajevo, na graničnim prelazima Božaj i Dobrakovo, lišili slobode dva lica koja se međunarodno potražuju radi izdržavanja zatvorskih kazni u Italiji i Bosni i Hercegovini - saopšteno je iz Uprave policije.
UP: Dva lica lišena slobode po međunarodnim potjernicama
Portal AnalitikaIzvor

''Naime, službenici granične policije su na GP Božaj, 13.07.2017. godine lišili slobode Vilsona Lushaja (49) iz Albanije, na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Rim. Ovo lice je lišeno slobode radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 14 godina, izrečene presudom suda u Lećeu, zbog krivičnog djela nezakonita trgovina narkoticima'', navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje uhašena je i osoba iz Boshe i Hercegovine. 

''Nadalje, službenici granične policije su na GP Dobrakovo, takođe 13.07.2017. godine, lišili slobode Zorana Kulaševića (33) iz Bosne i Hercegovine, na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpol Sarajevo. On je lišen slobode radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od godinu dana, koja je izrečena na osnovu presude Osnovnog suda u Zvorniku, zbog krivičnog djela teška krađa'', ističe se u saopštenju.

Kako iz UP navode, ovim licima je određen ekstradicioni pritvor po rješenjima sudija za istragu Višeg suda u Podgorici i Višeg suda u Bijelom Polju. 

''Slijedi komunikacija između nadležnih organa naše i ove dvije države radi ekstradicije ovih lica'', zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.