Društvo

Besplatna psihološka pomoć za vatrogasce i sve koji su učestvovali u gašenjima požara

Dirnuti hrabrošću i upornošću naših vatrogasaca, vojnika i policajaca i svih koji su dali svoj doprinos u gašenjima požara na teritoriji Crne Gore, a sa druge strane zabrinuti za zdravlje istih grupa crnogorskih psihologa i PEAT praktičara odlučila je da im pruži besplatne tretmane psihološke pomoći - poručuju iz ove dvije organizacije.
Besplatna psihološka pomoć za vatrogasce i sve koji su učestvovali u gašenjima požara
Portal AnalitikaIzvor

''Na taj način želi imo se odužiti za svu nesebičnu pomoć koju su pružili braneći našu zemlju od požara. Svjesni kroz koliki su stres prošli svih ovih dana, trauma zbog bezbijednosti sopstvenog i života drugih, stresa koji traje već danima želimo im pomoći i primijeniti sva svoja znanja do kojih smo došli usavršavajući se. Želimo spriječiti tzv postraumatski stresni poremećaj, koji prijeti da se razvije svima koji su se suočili sa traumom ovakvog tipa. PEAT metode psihološke pomoći koje primjenjujemo su jedne od trenutno najsavremenijih i najuspješnijih tehnika za uklanjanje stresa i trauma'', navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje besplatne tretmane za vatrogasce i sve koji su učestvovali u gašenjima požara organizovaće u subotu 22.jula od 12 do 14 časova (po potrebi i duže) u hotelu Mediteran u Bečićima. 

''Istog dana kao i narednih organizujemo na istom mjestu i seminar u kojem zainteresovane obučavamo za korišćenje PEAT metoda i primjenu u ličnom i profesionalnom životu. Edukaciju vodi Tatjana Milana Nikčević a asistiraju u tretmanima i psihološkinje Vesna Kraljević i Andrijana Rakočević'', zaključuje se u saopštenju.

Svi zainteresovani se mole da se jave na FB grupu: PEAT MONTENEGRO ili na email peatmethod@gmail.com.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.