Društvo

Đuraševići odbranjeni, požar se širi prema Krašićima

Naselje Đuraševići je odbranjeno od požara, a požar se proširio prema Krašićima, gdje je kritično i evakuacija nije isključena, kaže potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević.
Đuraševići odbranjeni, požar se širi prema Krašićima
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, hercegnovski vatrogasci trenutno su na Zabrđu, gdje nastoje da sa mještanima lokalizuju požar. U akciju su ponovo uključena i dva mala aviona koji su pomagali i juče, međutim prema njegovim riječima, njihova pomoć je neznatna, jer zbog visine plamena ne mogu prići bliže žarištu, i dok voda iz rezervoara stigne do žarišta, pretvori se u prah.

“Stanovništvo je pomalo u panici, ali ih ohrabrujemo. Tehnike za sada ne fali. Tivatski vatrogasci su raspoređeni u Krašićima. Načelnik tivatske Službe zaštite Zoran Barbić naredio je evakuaciju dijela Krašića, ali mi još nijesmo donijeli takvu odluku, jer je vatra zaobišla malo Zabrđe, i mislimo da se možemo sa njom izboriti”, kaže Konjević.

On je dodao da je sa Škvera upućeno već desetak dobrovoljaca, ali se ni ljudstvo ne smije gomilati jer su prolazi na Luštici uski i teško prohodni.

Ukoliko bude bila neophodna ponovna evakuacija, Konjević kaže da postoji mogućnost da se ugroženi evakuišu na Rosama, ali za sada su svi izgledi da to neće biti neophodno.

Osim novskih, tivatskih i kotorskih vatrogasaca, na Luštici su još DVD Krtoli i Perast, kao i pripadnici Vojske Crne Gore, uz vatrogasce sa sjevera Crne Gore koji su sinoć stigli iz Rožaja i Pljevalja. (Radio Jadran)

Portal Analitika