Društvo

Organizovan prijem za dobitnike nagrade globalnog umjetničkog konkursa UNESCO-a

Sekretarka za kulturu Opštine Herceg Novi Ana Zambelić-Pištalo ugostila je danas mališane vrtića JPU „Naša radost“, koji su na globalnom umjetničkom konkursu UNESCO mreže pridruženih škola "Otvorimo srca i umove za izbjeglice" osvojili drugo mjesto u predškolskoj kategoriji za rad „Dječiji svijet – kuća ljubavi i nade za sve“.
Organizovan prijem za dobitnike nagrade globalnog umjetničkog konkursa UNESCO-a
Portal AnalitikaIzvor

Nagrađeni rad djelo je petogošnjaka: Ivane Kovačević, Mitra Kokota, Toma Vuksanovića, Vladane Vlaović, Anastasije Bajčetić, Teodore Ćetković, Sofije Knežević, Pavla Čvorovića, Anje Sladović i sedmogišnje Anđele Krsmanović, kojima je sekretarka kao znak pažnje uručila knjige dječije poezije Bosiljke Pušić i Dejana Đonovića. Prijemu su prisustvovale i vaspitačice bez kojih ovog uspjeha ne bi bilo, kao i ponosni roditelji.

„Vaš rad „Dječiji svijet – kuća ljubavi i nade za sve“ poručuje da zajedničkim snagama i trudom možemo da dostignemo svoje ciljeve i riješimo probleme, a tu poruku nju mi kao Opština istinski prihvatamo. Namjera nam je bila da i na ovaj način pohvalimo vašu inicijativnost, podsjetimo da smo tu i da nam se uvijek možete obratiti“, kazala je Zambelić-Pištalo. 

Istakla je da je dobijena nagrada prije svega rezultat rada u porodici i predanosti vaspitačica i poručila da je lokalna uprava otvorena za saradnju prilikom apliciranja za neke naredne konkurse.

Globalni umjetnički konkurs "Otvorimo srca i umove za izbjeglice" organizovao je  UNESCO u saradnji sa Centrom za toleranciju, psihologiju i obrazovanje iz Moskve, a pravo na učešće su imale obrazovne ustanove UNESCO mreže pridruženih škola (UNESCO ASPnet). 

Predstavnici vrtića „Naša radost“ za svoj rad su osvojili novčanu nagradu u iznosu od 1.500 američkih dolara za kupovinu opreme i obrazovnih materijala za vrtić.

Cilj konkursa je podizanje svijesti kod djece i mladih o pravima i poštovanju izbjeglica i migranata kroz izražavanje solidarnosti i spremnosti na podršku u vremenima svjetske migrantske krize, kao i promovisanje globalnog građanskog obrazovanja i UNESCO-vih univerzalnih vrijednosti mira, tolerancije i zajedničkog života u multikulturalnom društvu. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.