Crna hronika

Gugi komerc prihvatio da vrati 2,2 miliona eura

Predstavnik kompanije Gugi komerc danas je potvrdio pred predsjednikom Višeg suda u Podgorici Borisom Savićem da se ova firma u dogovoru sa Tužilaštvom obavezala da budvanskoj opštini u nepokretnostima vrati 2.254.585,24 eura i isplati u gotovini 300.000 eura u roku od mjesec dana nakon pravosnažnosti presude u slučaju da nagodba bude prihvaćena.
Gugi komerc prihvatio da vrati 2,2 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Gugi komerc je porihvatio i da na ime kazne zbog učešća u malverzacijama u tri budvanske afere plati 100.000 eura.

Izvršni direktor ove kompanije, Dragoljub Milovanović potvrdio je pred sudom da je bez pritiska priznao zloupotrebu službenog položaja kao i da je za to krivično djelo pristao da odleži pola godine zatvorske kazne.

Vladnik Gugi Komerca, Branislav Savić, u svojstvu fizičkog lica juče je pred sudom  ponovio da priznaje da je bio član kriminalne grupe Svetozara Marovića sa kojim je bez tendera kao vlasnik kompanije preuzimao poslove izgradnje puteva i koncetrnog platoa na Jazu.

On je u dogovoru sa Tužilaštvom pristao da odleži pola godine robije i uplati 3.000 eura u humanitarne svrhe Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru. Njegaova obaveza je i da plati troškove postupka u iznosu od 3.000 eura.

 

B.R.

Portal Analitika