Društvo

Vojska Crne Gore angažovana u borbi protiv požara

Pripadnici Vojske Crne Gore i tokom jučerašnjeg dana bili su angažovani na gašenju i saniranju požara koji su zahvatili Crnu Goru.
Vojska Crne Gore angažovana u borbi protiv požara
Portal AnalitikaIzvor

''Oko 200 pripadnika Vojske Crne Gore, sa transportnim, sanitetskim, protivpožarnim vozilima i plovnim sredstvima učestvovalo je u gašenju požara i evakuaciji lokalnog stanovništva u rejonu Boke Kotorske, kao i na teritoriji Glavnog grada Podgorice'', navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane crne Gore.

Kako dodaju, na zahtjev Sektora za vanredne situacije MUP-a, Vojska Crne Gore pružila je podršku sa kompletnom specijalizovanom mehanizacijom za borbu protiv požara koja se nalazi u sastavu Vojske.

''Zbog jakog vjetra koji je otežavao gašenje požara, pripadnici Vojske sa potrebnom mehanizacijom proveli su cijelu noć na terenu. Takođe, tokom noći načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general-potpukovnik Ljubiša Jokić obišao je lokalitete na kojima su angažovani pripadnici Vojske i istakao da ukoliko se ukaže potreba za većim obimom angažovanja, pripadnici VCG će biti u pripravnosti'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.