Društvo

Vojska Crne Gore angažovana u borbi protiv požara

Pripadnici Vojske Crne Gore i tokom jučerašnjeg dana bili su angažovani na gašenju i saniranju požara koji su zahvatili Crnu Goru.
Vojska Crne Gore angažovana u borbi protiv požara
Portal AnalitikaIzvor

''Oko 200 pripadnika Vojske Crne Gore, sa transportnim, sanitetskim, protivpožarnim vozilima i plovnim sredstvima učestvovalo je u gašenju požara i evakuaciji lokalnog stanovništva u rejonu Boke Kotorske, kao i na teritoriji Glavnog grada Podgorice'', navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane crne Gore.

Kako dodaju, na zahtjev Sektora za vanredne situacije MUP-a, Vojska Crne Gore pružila je podršku sa kompletnom specijalizovanom mehanizacijom za borbu protiv požara koja se nalazi u sastavu Vojske.

''Zbog jakog vjetra koji je otežavao gašenje požara, pripadnici Vojske sa potrebnom mehanizacijom proveli su cijelu noć na terenu. Takođe, tokom noći načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general-potpukovnik Ljubiša Jokić obišao je lokalitete na kojima su angažovani pripadnici Vojske i istakao da ukoliko se ukaže potreba za većim obimom angažovanja, pripadnici VCG će biti u pripravnosti'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika