Crna hronika

Osumnjičen da je bespravno posjekao i prisvojio stabla iz državne šume

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo šumska krađa.
Osumnjičen da je bespravno posjekao i prisvojio stabla iz državne šume
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka su, 18.07.2017. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv K.H. (25) iz Berana zbog sumnje da je počinio krivično djelo šumska krađa. Ovo lice je, 15.07.2017. godine u ranim jutarnjim časovima, zaustavljeno i kontrolisano od strane službenika saobraćajne patrole policije Centra bezbjednosti Berane, u mjestu Hareme – Berane, dok je upravljalo teretnim motornim vozilom marke „Mercedes“ bez registarskih oznaka, na čijem utovarnom dijelu se nalazilo 13 čamovih trupaca, ukupne mase 9,52 m3.

Daljim provjerama je utvrđeno da predmetni trupci potiču od šest čamovih stabala, koji su, bespravno posječeni u državnoj šumi u reonu Jelovice. K.H. je na ovaj način, sumnja se, pričinio materijalu štetu Upravi za šume u ukupnom iznosu od 1.742,48 eura.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, koji je naložio da se protiv K.H. podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo šumska krađa. 

Portal Analitika