Crna hronika

Slučaj A2A: Milioni traženi u apoenima po 10 eura!?

Prema dokumentima koje prezentira Specijalno državno tužilaštvo, dio komunikacije advokata Gorana Rodića sa saradnicima iz kancelarije pokazuje kako se nastojalo da se od kompanije “A2A” i njenih predstavnika izvuče višemilionska, protivzakonita, dobit.
Slučaj A2A: Milioni traženi u apoenima  po 10 eura!?
Portal AnalitikaIzvor

Protiv Gorana Rodića je otvorena istraga i advokat se sumnjiči da je, koristeći poznanstvo sa Milivojem Katnićem, podstrekavao pojedine menadžere kompanije A2A da ponude mito da bi izbjegli krivičnu odgovornost.

U transkriptima razgovora iz Rodićevog telefona koje je Tužilaštvo zaplijenilo i vještačilo uočava se da je još početkom avgusta započeli pregovori sa Italijanima, ali da se nijesu odvijali dinamikom koju su u advokatskoj kancelariji Gorana Rodeića zamislili.

Tako jedan od Rodićevih saradnika 1. avgusta se žali da ,,žabari dobrano zajebavaju” i naglašava da je proteklo četiri dana od roka da odgovore na treću ponudu”.

Treća ponuda, ili treća varijanta,  kako objašnjava Tužilaštvo u komentzaru transkripata, je dio ,,balkanskog puta” koji podrazumijeva da će advokat Rodić - ,, koristeći svoje poznanstvo sa glavnim Specijalnim tužiocem istoga pozvati na večeru i riješiti da se ne pokreće krivični postupak protiv kompanije “A2A”, i da to košta - 600 hiljada eura. Novac je, navodno,namijenjen  za glavnog specijalonog tužioca.

   Rodić je, sudeći prema razgovorima, zaista potencirao poznanstvo sa Katnićem i o tome obavještava kolege u kancelariji 2. avgusta.

G.R: Novost – predsjednik kompanije preplašen da ne saopštim podatke drugu iz vojske – usrali se od mene, ha ha.

M.R: Ha ha ha ha, pominjali smo ranije da bi to bila dobra strategija kad bi zezali s plaćanjem kao s pregovorima.

M.R: Jesu li Vas kontaktirali?

G.R.: Žabari su potpune budale, nisu mene nego se raspitivali kod mojih prijatelja.

Iz izložene komunikacije, ističe se u komentaru Tužilaštva, ,,proizilazi da G. R. priprema  plan da prijetnjom i ucjenom da će odati podatke do kojih je došao ‘drugu iz vojske’ (Riječ je o Milivoju Katniću) ukoliko ne plate traženu cijenu”.

Da su Italijani bili prilično šokirani sumom koja je tražena vidi se iz komunikacije sa službenicom iz advokatske kancelarije 19. decembra 2016. godine.

 Marčelo: Izvinite me, radi jasnoće: da li ste mislili 60 hiljada eura (šezdeset hiljada)? Hvala

M. R. : Ne, cifra koja se pominje u dopisu je ispravna cifra(misli se na šest stotona hiljada eura – primjedba Tužilaštva)

Drugi službenik kompanije A2A: Hvala, ali cifra je nerazumno visoka i za nas nije prihvatljiva. Možemo li se čuti ove nedjelje.

Još jedan razgovor, snimljen 27. decembra, pokazuje, prema objavljenim transkriptima, da su u advokatskoj kancelariji namjeravali da podignu cijenu ,,pregovaranja”.

M.R: Podsjetnik za “Facetime”. Ne znam da li mislite da “Facetime” sa žabarima, jer smo se sa njima dogovorili za sjutra.

G. R.: Zar nije utorak?

M.R: Prvo bio utorak, pa srijeda – 28.12.

G.R: Ok, da ih ne slušam na ovo tmurno vrijeme

M.R: Mogu im ja reći, one million, pa tek posle pravoslavne Nove godine da ih slušamo.)

G.R.: Pa kažemo: po njihovom savjetu da razmislimo još, mi smo to usvojili i skontali da smo se zajebali i sad je to meleon

M.R: Ili dva – 1 sad, drugi kad tužiocu istekne mandat.

G. R.: U apoenima od 10€.

P.Z.

 

Portal Analitika