Društvo

Pomozimo mladoj romskoj porodici

NVO Banka hrane apeluje na građane da pomognu mladoj romskoj porodici, Bekimu Eminoviću i Suzani Šećiri, koji žive u podgoričkom naselju Konik.
Pomozimo mladoj romskoj porodici
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, oni žive u kućici u naselju Konik koja je na "divlje" sagrađena prije 30 godina uz pomoć rodbine iz inostranstva.

"Ona je bez kupatila jer nijesu imali novca za adaptaciju te prostorije. Nemaju struju već je pozajmljuju od komšije i plaćaju mu potrošene kilovate. Žive od socijalne pomoći u iznosu od 120 eura i 50 eura dječijeg dodatka", navode u saopštenju.

Bekim i Suzana se nalaze na birou rada.

"Bekim je radio razne fizičke poslove do kojih je mogao doći. Suzana je podizala djecu. Brendon ima 16 godina i učenik je Srednje hemijske škole Spasoje Raspopović. Samanta ima 13, Leonita 14, Aldijan 7, Adnan 8, a Ermin 6. Ùčenici su OŠ 'Božidar Vuković Podgoričanin'", dodaju u saopštenju.

Snalaze se da prežive, kako navode, skupljajući po kontejnerima, prosjačenjem, jer ne mogu kupiti drva za ogrijev, pribor za školu djeci, garderobu, niti hranu pa uzimaju na veresiju u iznosu do 50 eura.

IZ Banke hrane ističu da im je potrebno sve: hrana, garderoba, obuča (brojevi : 40, 39, 38, 32, 30, 29) i namještaj.

"Željeli bi da imaju svoju struju za šta im je potrebno oko 350 eura za instalacije. Sanjaju da imaju kupatilo u kući", dodaju u saopštenju.

Banka hrane CG je, kako navode, pomogla sa osnovnim živornim namirnicama i higijenskim sredstvima, ali, kažu, to nije dovoljno.

Žiro račun je kod Societe generalne banke 550010550551391 na ime Eminović Bekim

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.