Region

Hrvatska u plamenu, stigli kanaderi i navijači

Dio Hrvatske - Dalmacija juče je bio pod plamenom. U večernjim satima vatra ušla i u Split.
Hrvatska u plamenu, stigli kanaderi i navijači
Portal AnalitikaIzvor

Mnogim stanovnicima Podstrane noćas je bilo vrlo teško jer se vatra spuštala s brda uz pomoć vjetra. Vatrogasci su se jutros do pet sati borili s vatrom.

Uspjeli su spriječiti prodor vatre do najbližih kuća, no ni sada nije lako jer je Podstrana potpuno u dimu, javio je HRT-ov novinar Željko Valčić. Kanaderi su počeli letjeti tako da je oko 6.30 bilo već 10-ak naleta. Rubno područje, uz same kuće u Podstrani, zalijeva se vodom. Pozitivno je što nema vjetra jer to posao olakšava vatrogascima na tlu, ali i kanaderima.

Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, na požarištima u Srinjinama, Žrnovnici, Podstrani, Strožancu i Splitu veliki je broj vatrogasaca - 384 i 102 vozila.

Osim brojnih vatrogasaca, sezonaca, vojnika i građana pomahnitalu vatru u Splitu i okolini od sinoć gase i pripadnici navijačke grupe Torcida, kojima bi danas trebalo da se pridruže i navijači iz Zagreba, Rijeke i Osijeka. Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara izjavio je kasno sinoć da je najgora situacija s požarima na splitskom području prošla.

On je pozvao Splićane da se više ne samoorganizuju radi odbrane od vatre jer za to nema potrebe.

Istovremeno, Hrvatski automoto savez upozorio je danas da je zbog opasnosti od požara zatvoreno nekoliko puteva u blizini Splita, javila je agencija Hina.

Zbog požara su zatvoreni putevi Solin-Klis u smeru Dugopolja, put Žrnovnica-Srinjine i put Mravinci-Žrnovnica. Put Solin-Klis zbog požara je otvoren samo u smjeru od Dugopolja prema Splitu gdje se vozi uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Na Jadranskoj magistrali između Lovrinca i Strožanca vozi se jednim trakom, naizmjenično, zbog požara.

Beta/HRT

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.