Društvo

Sastanak dijaspore u Kanadi

U prostorijama počasnog Konzulata CG u Torontu je 17. Jula 2017. organizovan sastanak svih Društava iz Kanade sa predstavnikom Savjeta za saradnju sa iseljenicima za državu Kanadu. Skupu su prisustvovala 3 od 4 Udruženja iz Kanade: Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta, Crnogorsko Kulturno Udruženje "Vladika Danilo" iz Toronta i Crnogorsko Društvo Britanske Kolumbije u Vankuvera.
Sastanak dijaspore u Kanadi
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je prvi susret Društava iz Kanade na jednom mjestu. Na sastanku su usvojeni zaključci o radu, članstvu i potrebama Udruženja iseljenika. Zaključci će biti proslijeđeni Savjetu i Upravi za dijasporu CG! Takođe, na sastanku su usvojeni i neki prijedlozi državnim institucijama i Upravi za dijasporu sa ciljem poboljšanja položaja iseljenika i unapređivanja odnosa sa maticom!
 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.