Politika

Ko i zašto pokušava da ,,pocijepa“ i iskompromituje Bošnjačku stranku i njene lidere

Sezona sve oštrijih razmimoilaženja unutar ,,svekolike“ crnogorske opozicije, ali i unutar pojedinih opozicionih stranaka u punom je jeku i, prema procjenama analitičara, male su šanse da se već nastale političke štete u skorije vrijeme mogu trajnije sanirati.
Ko i zašto pokušava da ,,pocijepa“ i iskompromituje Bošnjačku stranku i njene lidere
Portal AnalitikaIzvor

Istovremeno, međutim, ne jenjava ni gorljivi entuzijazam kada su u pitanju pokušaji kompromitacije Bošnjačke stranke i njenih lidera, sa jasnim ciljem - demontaže aktuelne vladajuće koalicije u kojoj BS participira sa dva poslanička mandata u zakonodavnoj i više značajnih funkcija u izvršnoj vlasti, računajući i mjesto potpredsjednika Vlade Crne Gore.

Struktura „udarača“

Legitimitet takvih nastojanja nije, naravno, sporan ali pravci iz kojih dolaze najžešći udari, još više struktura najbeskompromisnijih „udarača“ veoma su zanimljivi. Počev od Bošnjačke demokratske zajednice bivšeg novopazarskog muftije Muamera Zukorlića, pa do lidera Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranka Krivokapića, bivšeg predsjednika crnogorskog parlamenta, već više od dvije godine čini se sve da se lider BS Rafet Husović sa saradnicima predstavi marionetom „režima Mila Đukanovića, protivno najvitalnijim interesima Bošnjaka“.

Zukorlićeva filijala BDZ instalirana posredstvom njegovog povjerenika za takozvani južni Sandžak, hafiza Abdurahmana efendije Kujevića i bivšeg potpredsjednika Bošnjačke stranke Hazbije Kalača iako se, osvajanjem samo jednog odborničkog mandata u rožajskoj Skupštini, u prethodnim izbornim ciklusima nije naročito proslavila, svakako je koloritna pojava na ovdašnjoj političkoj sceni.

Plasman (dez)informacija

Njen lider i najbliži mu saradnici posebno su došli do „izražaja“ tokom podgoričkih demonstracija DF-a, upamćenih, između ostalog, i po pečenom prasetu. Nije to smetalo Kalačevoj BDZ koja se unisono pridružila, učestvujući na protestima, zahtjevima Demokratskog fronta za smjenu legalno izabrane vlasti. U međuvremenu, nijesu propuštali ni jednu priliku da na razne načine dezavuišu politiku Bošnjačke stranke proglašavajući je antibošnjačkom, u čemu su imali veoma raznovrsnu potporu novopazarske centale BDZ.

Upravo odatle najčešće su i plasirane (dez)informacije o navodno dramatičnim raskolima unutar opštinskih organizacija, zatim glavnog odbora, pa i predsjedništva BS; o nezadovoljnom dijelu članstva, a posebno među intelektualcima i tako redom... U antikampanju su uključivane i pojedine bošnjačke kulturne zajednice, koje su, zapravo, lokalne nevladine organizacije, a programski i finansijski su vezane za Muftijstvo Sandžačko iz Novog Pazara.

Opširnije u Pobjedi …

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R Ranko pion DF-a
18.07.2017. 16:56

Ranko odradjuje posao za DF. On je udara po Pazinu cim je dosao u direktan konflikt sa DF-om

3
1
G Goran
18.07.2017. 15:02

Jedini krivac za razlaze u Bošnjačkoj stranci jesu njihova neispunjena obećanja. Naknade za majke ukinute a provizija sebi u džep stavljena od strane monteputa. Glasači najbolje znaju da procjene kad treba da daju a kad da ukinu povjerenje doređenoj stranci. Niste bili na strani naroda.

4
3
N Neven TV
18.07.2017. 14:55

Sraman tekst izvođača radova Tomića. Kao i svaki, apologetski i netačan. Nijesu Vijesti objavile da se Husović povlači, a "spinovali" iz SDP-a, nego provladina Antena M. I to nije slučajno tamo osvanulo. A govoritit da je stanje ideoalno u situaciji u kojoj su Muhović i Šarkinović dio istog tima sa Nurkovićem i Mustafićem j eprava ludost.

2
5
J JASNO KAO DAN
18.07.2017. 11:12

Muhović i ostali frontovci u BS!

14
2
h hehe
18.07.2017. 09:53

Haha...da li je ovo moguće?! Pa zasto onda ne napisete isti naslov..." Ko i zasto pokusava da razbije Demos ili SNP"?...Oćete da vam ja kazem ko...DPS.

12
11
L LOVĆEN & HAJLA
18.07.2017. 08:59

Ako se ista poklopilo sa velikom recenicom od IVA ANDRICA toi je ova ,,BIŠNJACKA STRANKA I LJUDI KOJI JE CINE,, VECEG ZLA SE NIJE POD NASOM CRNOGORSKOM SVEROM IZLILO NEGO DOLASKOM OVIH BS I SVEGA STO JE CINI , SAMO POSJETITE NAS GRAD ROZAJE I IMACETE ISJECAJ DA STE U NEKIM OBLASTIMA PLEMENA PAŠTUNA,

9
14