Svijet

Sud traži od Trampa izvještaj o posjetiocima njegove vile na Floridi

Američki sud zatražio je od predsjednika SAD, Donalda Trampa, da podnese izvještaj o tome ko je sve posjećivao njegovu vilu Mar-a-Lago na Floridi, prenose svjetske agencije.
Sud traži od Trampa izvještaj o posjetiocima njegove vile na Floridi
Portal AnalitikaIzvor

Tramp je, otkako je postao predsjednik, sedam puta od februara do maja posjetio kompleks - koji naziva "zimskom Bijelom kućom" - pri čemu je u toj vili zabilježen i niz posjetilaca, što je pokrenulo pitanja o transparentnosti, a grupa Građani za odgovornost i etiku u Vašingtonu (CREW) obratila se sudu tim povodom, navodi AFP.

Kao odgovor, njujorški sud je zatražio od Tajne službe da do 8. septembra podnese izvještaj o tome ko je sve posjetio Trampa u toj vili.

"Javnost zaslužuje da zna ko dolazi na sastanak sa predsjednikom i njegovim osobljem", rekao je direktor te organizacije Noa Bukbajnder, dodavši da je zadovoljan što će informacije o Trampovim sastancima u njegovim ličnim rezidencijama postati javne, ali je napomenuo da bi javnost trebalo da bude upoznata i sa informacijama o sastancima u Bijeloj kući.

Tramp je vlasnik vile Mar-a-Lago, ali tamo odsijeda i veliki broj gostiju, među kojima i mnogi članovi Trampovog kluba "Mar-a-Lago".

Portparol građana za odgovornost i etiku u Vašingtonu rekao je francuskoj agenciji da ta grupa planira da kasnije ove nedjelje zatraži izvještaje i o posjetiocima Trampovoj kući u Bedminsteru u Nju Džersiju, koju je predsjednik četiri puta posjetio od maja, otkako je završena sezona u Mar-a-Lagu.

Portal Analitika