Kultura

Info dan programa Kreativna Evropa održan u Petnjici

Danas je u Petnjici održan Info dan posvećen EU programu Kreativna Evropa, na kojem su učestvovali predstavnici Ministarstva kulture i Deska za Kreativnu Evropu Ilija Subotić, Milena Ražnatović i Jelena Žarić.
Info dan programa Kreativna Evropa održan u Petnjici
Portal AnalitikaIzvor

Na događaju, koji je prvi put do sada organizovan u ovoj Opštini, predstavljeni su programi Kreativna Evropa i Evropa za građane kojima koordinira Ministarstvo kulture.

Bilo je riječi i o potprogramima MEDIA i Kultura, s posebnim akcentom na Projekte saradnje, čije se objavljivanje očekuje krajem sepetmbra tekuće godine.

Pored navedenog, skrenuta je pažnja na mogućnost pripreme projekata za obilježavanje Evropske godine kulturne baštine (2018), za čem je predviđena posebna mjera u okviru konkursa za Projekte saradnje, a prisutni su informisani i o mogućnostima učestvovanja u manifestaciji Dani evropske baštine, koja se pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope i Evropske Komisije, organizuje u septembru.

Na Info danu su učestvovali predstavnici opština Petnjica, Berane i Bijelo Polje, lokalnih institucija kulture i organizacija civilnog sektora iz tri opštine. 

Portal Analitika