Društvo

Lokalizovan požar na Ljuboviću

Veliki požar koji je izbio na brdu Ljubović u Podgorici zahvaljujući efikasnoj reakciji pripadnika Službe zaštite brzo je lokalizovan i stavljen pod kontrolu. U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasnih vozila i dvanaest vatrogasaca koji su u kratkom roku od dojave o izbijanju požara uspjeli da ga ugase. Požarom je bio zahvaćen veliki dio brda, a otežavajuću okolnost pri gašenju predstavljao je jak sjeverni vjetar. Na brdu Ljubović su nakon gašenja požara ostale dežurne ekipe Službe zaštite da požar drže pod kontrolom kako se ne bi ponovo aktivirao.
Lokalizovan požar na Ljuboviću
Portal AnalitikaIzvor

Teren je, kako je saopšteno iz PG Biroa, obišao i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović koji je još jednom apelovao da se sačuva Podgorica od požara.

Priznanje i zahvalnost za nadljudske napore u borbi sa požarima

„Odao sam priznanje i zahvalnost pripadnicima Službe zaštite i spašavanja koji, ulažući nadljudske napore, čine sve da zaštite ovaj grad, građane i njihovu imovinu od požara kojih je, nažalost, ove godine više nego ikada dosad. Zbog toga još jedno apelujemo na građane, NVO sektor, ekološka društva i udruženja, kao i ostale organizacije  i pojednice koji mogu pomoći da budemo jednistveni  i da podržimo aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova - Direktorata za vanredne situacije, Vojske Crne Gore, Uprave policije i Službe za zaštitu i spašavanje jer se oni bore u ekstremnim okolnostima sa sve većim brojem požara, čije gašenje dodatno otežava i jak sjeverni vjetar“ rekao je gradonačelnik Podgorice.

Stijepović je dodao da, u skladu sa preventivnim planovima, pripadnici Službe zaštite svakodnevno obilaze i najkritičnije lokacije i nastoje da blagovremeno riješe probleme u vezi nastanka velikog broja požara na tim lokacijama i na taj način zajednički spriječe štete koje nastaju u tim požarima. “Uloženi su veliki napori da se zaštite brda oko Podgorice, uz pomoć nevladinog sektora. Nažalost brdo Ljubović je zahvaćeno požarom, koji je srećom, brzo ugašen. Zbog toga još jednom da ponovim da se svi uključimo kako bi rizik od ljudskog u požarima sveli na minimum ” zaključio je gradonačelnik Podgorice. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.