Društvo

Situacija na Luštici alarmantna, na Škveru prihvat evakuisanih

U lučkom pristaništu na Škveru u toku je akcija evakuacije mještana i turista sa požarom zahvaćenog dijela Luštice, uglavnom iz Begovića i sela Ponta Veslo. U akciji učestvuju pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi, Komunalna policija Herceg Novi, Direktorat za vanredne situacije kao i nekoliko privatnika koji pomažu akciju, građevinska firma Beko, Bato Biogetić sa Luštice kao i braća Bokić. Evakuisani se prevoze brodovima Petar i Delfin, a stalno kruži i Neđeljko Banićević sa svojim brodom sa kojim je jutros oko pet već preuzeo prve ugrožene.
Situacija na Luštici alarmantna, na Škveru prihvat evakuisanih
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima v.d. načelnice Komunalne policije, Marije Andrić, od jutros je evakuisao oko 100 Luštičana i turista, a već njih oko 40 privremeno je smješteno u Institutu Simo Milošević i hotelima Lighthouse i motelu Vojvodina, kao i u privatnim domaćinstvima.

“Lokalna uprava konstantno je u kontaktu sa hotelijerima kako bi što prije obezbijedili privremeni smještaj za ove ljude. Apelujemo na sve ljude dobre volje koji mogu i imaju mogućnosti, da ponude smještaj ovim ljudima i obrate se Call centru Komunalne policije na telefon 19800. Za sada je najugroženije selo Begovići i okolina, a novski vatrogasci su bukvalno bez sna već treći dan”, kazala je Andrić za Radio Jadran.

Među evakuisanima ima svih uzrasta, od beba do starijih ljudi, ali i onih sa kućnim ljubimcima, koji insistiraju da psi budu smješteni sa njima, jer ne žele da se psi odvode u Azil na Dizdarici.
Andrić nije mogla da precizira do kada će evakuacija trajati, jer sve zavisi od stanja na terenu, a situacija na Luštici i dalje je alarmantna.

Portal Analitika