Društvo

Ugašeni požari u Piperima i Ponarima

Situacija po pitanju požara na teritoriji Podgorice od jutros je nešto povoljnija i polako se stabilizuje, ali se još uvijek ne može reći da je na zadovoljavajućem nivou, saopšteno je Portalu Analitika iz Službe zaštite .
Ugašeni požari u Piperima i Ponarima
Portal AnalitikaIzvor

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada navode da je požar u naselju Lopate u Piperima ugašen u potpunosti, kao i požar u Ponarima koji je prijetio da  ugrozi domove u podnožju tog naselja. Požar u selu Fudina, zbog nepristupačnosti terena, još uvijek nije u potpunosti lokalizovan, a slična situacija je i sa požarom na brdu Dečić u Tuzima. Službi zaštite je, takođe,  u toka dana prijavljeno i nekoliko požara manjeg obima koji su relativno brzo ugašeni.

Još jednom apelujemo na sve građane da ne pale vatru na otvorenom i da, ukoliko vide da to neko radi, pozovu Službu na broj 123 ili Upravu policije kako bi se stalo na put paljenu Podgorice.  Podsjećamo da je paljenje vatre na otvorenom u ljetnjim mjesecima u Podgorici  izuzetno rizično, jer je vegetacija i konfiguracija na teritoriji glavnog grada takva, da sa prvim toplijim danima vene i suši se, naročito na kamenitim površinama. Tada je nastanak požara izvjestan a njegovo širenje u uslovima jakog vjetra veoma povećano.

Portal Analitika