Vaterpolo

Crna Gora ispuštila četiri gola prednosti, remi sa Kanadom na startu!

Vaterpolisti Crne Gore remijem su otvorili Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, peto na kojem učestvuju ''ajkule'' - izabranici Vladimira Gojkovića u prvom kolu grupe A igrali su neriješeno sa Kanadom 8:8.
Crna Gora ispuštila četiri gola prednosti, remi sa Kanadom na startu!
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je od starta vodila, na kraju treće četvrtine je imala dva gola prednosti, a šest minuta i 38 sekundi do kraja meča došla i na plus četiri kada je Darko Brguljan iskoristio asistenciju Draška Brguljana.

Međutim, Kanađani su predvođeni Konstantin-Bikarijem, izvukli remi. Bod Kanadi donio je Torakis 21 sekund prije kraja.

Crnogorski vaterpolisti narednu utakmicu igraju u srijedu od 21.30 protiv Brazila, koji je u prvom meču bio bolji od Kazahstana sa 6:2.

CRNA GORA - KANADA 8:8 (3:1, 2:2, 1:1, 2:4)

Sudije: Stavridis (Grčka), Buč (Španija), Igrač više: Crna Gora 4 (2), Kanada 10 (3)

Crna Gora: Šćepanović, Draško Brguljan, Banićević, Petković 3, Darko Brguljan 1, Aleksandar Radović 1, Drašković 1, Ukropina, Đuro Radović, Mišić 1, Čučković, Murišić 1, Lazović.

Kanada: Radenović, Paterson, Blanšar, Konstantin-Bikari 2, Haladžajan, Robinson, D’Souza 2, Lapins, Radojčić, Soleimanipak 1, Torakis 2, Tamvud 1, Rendal.

Tok meča:

I četvrtina: Nakon četiri minuta igre Radović postiže prvi gol za Crnu Goru na SP u Budimpešti. Bikari je proavnao na 1:1, ali je Petković iskoristio situaciju sa igračem više i donio novo vođstvo ajkulama na dva ipo minuta do kraja četvrtine. Kontra Crne Gore, i nova sigurna realizacija Marka Petkovića.

II četvrtina: Torakis je otvorio drugu dionicu i smanjio na 3:2. No, ubrzo je uzvratio Mišić za nova dva gola prednosti. D'Suza je na sredini četvrtine postigao gol za 4:3, a na minut ipo do kraja nakon tajm-auta Gojkovića, Drašković je bio precizan za 5:3.

III četvrtina: Na tri gola prednosti povećava Petković, a četvrti gol za Kanadu djelo je Tumvuda, na dva minuta i 15 sekundi do kraja četvrtine.

IV četvrtina: Murišić pogađa na startu posljednje dionice za 7:4, a na plus četiri povisio je Darko Brguljan. Solejmanipak smanjuje na 8:5, Bikari pogađa na tri minuta do kraja za minus dva, na 8:7 smanjuje D'Suza, Torakis donosi izjednačenje na 20 sekundi do kraja meča.

dan2sp170717-5dan2sp170717-1dan2sp170717-3
Portal Analitika