Društvo

U Podgorici i dalje bijesne požari: Ne paliti vatru na otvorenom

Vatrogasci ulažu nadljudske napore da ugase sve požare. U posljednjih 24 sata u Podgorici je ugašeno 66 požara, a samo od jutros je bilo preko 30 intervencija na različitim lokacijama. Iz Službe zaštite Glavnog grada ulažu nadljudske napore da se svi požari lokalizuju i apeluju na sve građane da ne pale vatru na otvorenom i da, ukoliko vide da to neko radi, pozovu Službu na broj 123 ili Upravu policije kako bi se stalo na put paljenu Podgorice.
U Podgorici i dalje bijesne požari: Ne paliti vatru na otvorenom
Portal AnalitikaIzvor

Najveći požari od jutros bili su na lokacijama kod Starog Duvanskog kombinata, u naselju iza Delte, na Marezi, u Piperima, Kokotima…

Osim toga, komunalne službe Glavnog grada u posljednih 24 časa rade neprekidno na održavanju saobraćajnica zbog polomnenjih stabala i prevrnutih kontejnera.

Sve aktivnosti koordinira gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, kao i komunikaciju sa nadležnim organima na državnom nivou i njihovom uključivanjupo potrebi. Podsjećamo da su na terenu uz vatrogasce i predstavnici Vojske Crne Gore i Direktora za vanredne sutucije. Sve navedene službe su aktivne 24 sata.

Podsjećamo da je paljenje vatre na otvorenom u ljetnjim mjesecima u Podgorici  izuzetno rizično, jer je vegetacija i konfiguracija terena na teritoriji glavnog grada takva, da sa prvim toplijim danima vene i suši se, naročito na kamenitim površinama. Tada je nastanak požara izvjestan a njegovo širenje u uslovima jakog vjetra veoma povećano.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
L Ljutotuk
17.07.2017. 12:26

U ovim klimatskim uslovima, paljenje vatre naizvan se granici sa ludilom! Ko god I pomisli da je tako nesto moguce bez opasnosti rasplamsavanja pozara, taj nije normalan. Takvog drito treba poslati na posmatranje!... Ali je po srijedi nesto drugo - ako je vrijeme mirno, vez vjetra i nema pozara, pa se naoblaci (pricam za Podgoricu) I s'ever 'pukne' preko noci, I odmah istog jutra u 3:30 ujutro se pojavi pozar od strane Cepuraka, tj sa strane odakle je bas jako dunulo... onda ima mjesta sumlji da je pozar podmetnut!!! Tako je sa Lusticom (pazi mogucnosti - u Herceg Novom ne gori nista vec Novi salje svoje ljudstvo I tehniku na ispomoc sus'ednim opstinama) koja predstavlja uspjesnu CG oblast u pogledu investicija I koja kao takva bode oci ovim stranim I domacim investitorima I realizatorima drzavnog udara... Treba li dalje sto reci?!

1
0