Region

Požar se širi ka Splitu, vjetar zarobio kanadere

Veliki požar buknuo je kod Omiša i širi se prema Splitu, javljaju hrvatski mediji, navodeći da je put zatvoren, a da kanaderi ne mogu da polete zbog vjetra.
Požar se širi ka Splitu, vjetar zarobio kanadere
Portal AnalitikaIzvor

Zbog požara koji je nakon ponoći buknuo u mjestu Tugare kod Omiša i proširio se na Srinjine prema Splitu, za saobraćaj je zatvoren put Srinjine-Sitno Donje.

Splitski vatrogasci su dojavu o požaru dobili 42 minute nakon ponoći.

U gašenju požara učestvuju sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja Splita, Solina, Kaštela, Trogira i Omiša s 32 vozila i 109 vatrogasaca.

Gori borova šuma, nisko rastinje, makija i trava. Iako je zatražena pomoć iz vazduha, kanaderi još nijesu mogli da polete zbog jakog vjetra koji već danima duva na tom području.

Nema informacija o povrijeđenima i materijalnoj šteti, a na licu mjesta je i ekipa Hitne pomoći. Zbog vatre je isključen dalekovod Zakučac-Konjsko i Zakučac-Bilice.

Pola sata nakon tog požara planulo je i u Bogomolju na Hvaru, gdje gori gusta borova šuma. Taj požar gase sva tri dobrovoljna vatrogasna društva sa ostrva, a imaju pomoć i iz vazduha.

Požar kod Šestanovca s kojim su se vatrogasci borili cijelu nedjelju još gori, ali je vatra je pod kontrolom.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.