Politika

Krapović: Ultimatume ne prihvatamo, ako treba idemo na izbore

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović poručio je da na ultimatume i trule kompromise neće pristati i da, ako je to rješenje, i ako nema većinsku podršku, treba ići na izbore.
Krapović: Ultimatume ne prihvatamo, ako treba idemo na izbore
Portal AnalitikaIzvor

Krapović je Dnevnim novinama kazao da je vlast u Budvi počela da radi i donosi rezultate, i da svako ko negira ove činjenice nije dobronamjeran.

On ističe da ne gaji iluzije da se radi o idealnoj vlasti, ali njihov rad, smatra, donosi značajne pomake Budvi i Crnoj Gori.

Ipak, ako ne postoji podrška za to, kaže Krapović, onda je vrijeme za nove izbore.

“Spreman sam na izbore, ali odgovornost je na onima koji to traže i oni treba da iniciraju izbore i preuzmu odgovornost. Što se mene i koalicije koju predstavljam tiče, ultimatum i trulih kompromisa neće biti. Mi smo stoprocentno spremni i naredni svemu pa i novim izborima ako je to put”, rekao je Krapović.

Do krize vlasti u Budvi je došlo kada nije mogla da se obezbijedi skupštinska većina, jer je nezavisni odbornik Stevan Džaković uslovio dalju podršku lokalnoj vlasti zahtjevom da stranke koje čine vladajuću većinu u Budvi pokrenu u Skupštini Crne Gore izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Predsjednik budvanskog odbora Demokratske partije socijalista Srđa Popović smatra da je za trenutno stanje u Budvi kriva vlast koja se, kako kaže, čitav period trajanja bavila samo DPS-om i njenim članovima i time, prikrivala nestručnost, nesposobnost i nezrelost.

“To je vlast koja počiva isključivo na mržnji prema DPS, pravnom nasilju, bahatosti i koja je osuđena da ode u opoziciju. Toliki broj konstituenata koji su na vlasti u Budvi sigurno ne može ništa značajno uraditi jer njihovi ciljevi, apetiti i ambicije nisu jednaki”, rekao je Popović. (mina)

Portal Analitika