Društvo

Vjetar ne pita da li je nemar ili namjera

Na teritoriji Podgorice juče je bilo više od 30 požara, a tokom ranog popodneva vatrogasne ekipe bile su angažovane praktično na čitavoj teritoriji glavnog grada. Kao što su meteorolozi najavljivali, i juče je duvao jak sjeverni vjetar, što je vatrogascima stvaralo dodatne probleme. Najveći požar izbio je u krugu nekadašnjeg Duvanskog kombinata.
Vjetar ne pita da li je nemar ili namjera
Portal AnalitikaIzvor

Duvanski

- U 14:40 prijavljeno je da je u blizini Delta sitija izbio požar. Najprije je prijavljen požar u krugu bivšeg Duvanskog kombinata, a potom i pojasu iza Delte, oko gradskog kolektora i na dva mjesta u Ulici 8. marta, gdje su gorjele livade okružene kućama – kazao je za Pobjedu komandir službe zaštite Andrija Čađenović. Prema njegovim riječima, na tom prostoru izbilo je praktično pet požara, koji su se brzo širili nošeni jakim sjevernim vjetrom. - Postojala je opasnost da budu ugroženi stambeni i pomoćni objekti, kao i gradski kolektor, ali su ipak odbranjeni. Na prostoru oko Duvanskog kombinata goreli su borovi i visoko rastinje, a tamo je izgorio jedan pomoćni objekat. Intervencijom jedinica Službe zaštite žarišta na toj lokaciji stavljena su pod kontrolu oko 15:10 – kazao je Čađenović. Komandir Službe zaštite ponovio je da je situacija tokom dana bila veoma ozbiljna.

Kontrola

sskoj

 - Praktično nostop dobijamo dojave o požarima. Situacija je ozbiljna, naročito zbog toga što je vatru teško kontrolisati zbog jakog vjetra. U jednom trenutku naše jedinice bile su angažovane gotovo na cijeloj teritoriji glavnog grada – kazao je Čađenović. Prijavljivanje požara počelo je već u ranim jutranjim časovima, kada je stigla dojava da je izbio požar većih razmjera u Kokotima. - Vatra je na toj lokaciji prijetila da ugrozi više stambenih i pomoćnih objekata, ali je uz učešće osam vatrogasnih vozila, požar lokalizovan nakon sat i po – precizirao je komandir Službe zaštite. Nakon toga, veći požar izbio je u Piperima, i to istovremeno u Cerovicama i Lopatama, gdje je situacija takođe bila alarmantna zato što su bile ugrožene kuće Stojanovića i Božovića. Nakon toga, kako ističe Čađenović, požari su počeli da bukte na gotovo svim lokacijama glavnog grada.

Požar počeo od kartonske ambalaže?

Prema riječima vlasnika jedne od kuća koje su bile najbliže požaru, vatra se proširila nakon što se zapalila ogromna gomila kartonske ambalaže u krugu bivšeg Duvanskog kombinata. Vjetar je brzo razbuktao vatru tako da je plamen dostizao visinu od dvadesetak metara. Nošeni snažnim sjevernim vjetrom, ubrzo su zapaljeni komadi kartona počeli da lete naokolo i padaju u obližnja dvorišta. Tako se požar iz kruga Duvanskog kombinata, preko dvorišta domaćinstava iza Delta sitija i Siti mola, prenio gotovo do ograde gradskog kolektora, što je i te kako otežavalo posao vatrogascima. Pravo je čudo kako neka od tih letećih buktinja nije završila na krovu tržnih centara koje samo ulica razdvaja od kruga Duvanskog kombinata. (Pobjeda)

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G GO WeST
17.07.2017. 07:56

Nidje NATO Kanadera.Dje li je NATO da pomogne, kad ce ako nece sad.

1
2