Kultura

Dani muzike: Harmonika, klavir i glas u jednoj koncertnoj večeri

Jedan od najuspješnijih harmonikaša svijeta, pobjednik najprestižnijih takmičenja širom planete i profesor na čuvenoj Akademiji „Gnjesin“ u Moskvi, Rus Semjon Šmeljkov predstaviće se sjutra hercegnovskoj publici u Dvorani „Park“ od 21 čas i 30 minuta.
Dani muzike: Harmonika, klavir i glas u jednoj koncertnoj večeri
Portal AnalitikaIzvor

Na repertoaru njegovog nastupa na 34. Danima muzike su djela Černija, Humela, Sen-Sansa, Šuberta i Kabalevskog.

U drugom dijelu koncerta predstaviće se ukrajinska pijanistkinja Ksenija Vohmjanina i bariton Martin Ng, iz Singapura. Oni će izvesti solo pjesme i arije Vivaldija, Volfa, Šuberta, Tostija, Donicetija, Sens-Sansa i Verdija, te Elegiju broj 1 opus 3 i Humoresku broj 5 opus 10 za klavir Rahmanjinova.

1607ksenijaVohmjanina je diplomirala na Akademiji Nanjang u Singapuru u klasi prof. Borisa Kraljevića, gdje danas s velikim uspjehom gradi karijeru.

Proslavljeni singapurski bariton Martin Ng školovao se u Italiji, gdje i dalje živi i radi redovno nastupajući u zemljama Evrope i Azije.

1607martin

Podsjećamo, producent festivala je JUK Herceg fest, pokrovitelji Opština Herceg Novi i Ministarstvo kulture, a Umjetnički direktor festivala renomirani pijanista Boris Kraljević.

Portal Analitika