Politika

Bošković: Nećemo u rat ni protiv Srba ni protiv Albanaca

Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba ni protiv Albanaca na Kosovu, već će ih angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja regionalnog i globalnog mira i bezbjednosti, poručio je ministar odbrane, Predrag Bošković.
Bošković: Nećemo u rat ni protiv Srba ni protiv Albanaca
Portal AnalitikaIzvor

On je u intervjuu agenciji Mina rekao da je njegova nedavna izjava istrgnuta iz konteksta, na veoma maliciozan način, svojstven pojedinim medijima koji zagovaraju nazadnu i odavno prevaziđenu politiku i ne mire se sa činjenicom da je Crna Gora samostalna država.

"Članstvom u NATO, Crna Gora je postala dio sistema koji baštini vrijednosti na kojima počiva savremeno demokratsko društvo. Jedna od tih vrijednosti je unaprjeđenje i očuvanje mira i stabilnosti u kriznim područjima širom svijeta", kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima, Crna Gora će, kao pouzdan saveznik, u skladu sa svojim kapacitetima, doprinositi uspostavljanju i jačanju mira, kao što je to radila i do sada, učešćem u međunarodnim misijama.

"U tom kontekstu, naša država, sada i u svojstvu članice NATO, u svakom svom angažmanu, promovisaće isključivo mir i stabilnost, bilo da se radi o regionalnom, ili o međunarodnom kontekstu", istakao je Bošković.

To je, kako je kazao, bila jedina poruka njegove izjave "koja je istrgnuta iz konteksta na veoma maliciozan način, svojstven pojedinim medijima koji zagovaraju nazadnu i odavno prevaziđenu politiku i još se ne mire sa činjenicom da je Crna Gora samostalna, a kamoli država koja je po svim parametrima lider u regionu".

"Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba ni protiv Albanaca na Kosovu, već će ih angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja regionalnog i globalnog mira i bezbjednosti bilo da je u pitanju Kosovo ili neka druga teritorija koja je zajednički dogovor 29 članica Sjevernoatlantskog saveza", poručio je Bošković.

 

Portal Analitika