Svijet

Umjesto zvuka uspostavljanja veze, Turcima Erdoganova čestitka

Korisnici mobilnih telefona u Turskoj sinoć oko ponoći bili su iznenađeni kad su umjesto zvuka uspostavljanje veze čuli glasovnu poruku turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, prenosi AFP.
Umjesto zvuka uspostavljanja veze, Turcima Erdoganova čestitka
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da se nakon biranja željenog broja umjesto zvuka uspostavljanja veze čula glasovna poruka Erdogana koji je sunarodnicima, povodom godišnjice neuspjelog puča u Turskoj, čestitao nacionalni praznik "demokratije i jedinstva" kojim se obilježava pobjeda nad pučistima.

"Kao predsjednik, šaljem čestitke povodom 15. jula, Nacionalnog dana demokratije i jedinstva, i želim milosrđe mučenicima i zdravlje i sve najbolje herojima (koji su porazili pučiste)", glasila je Erdoganova poruka.

AFP navodi da se poruka mogla čuti na telefonima korisnika usluga najveće turske mobilne mreže "Turksel", a list "Hurijet" je javio da se poruka čula i u mreži turskog "Vodafona".

AFP podsjeća da su korisnici mobilnih telefona u Turskoj u trenutku kad je obilježavana godišnjica puča dobijali SMS poruke od Erdogana, ali da se vjeruje da je ovo prvi put da je korištena glasovna poruka.

"Dosta više... sada si nam ušao i u telefone... kakva nevjerovatna uvreda, ovo je poput košmara", napisao je na Tviteru opozicioni poslanik Ajkut Erdogdu.

(Tanjug)

Portal Analitika