Društvo

Buenos Ajres: "Još ne sviće rujna zora" na španskom u sklopu proslave 13. jula

Njihovi preci recitovali su iz gusle, oni danas predstavljaju crnogorsku kulturu kroz rok, jazz, a čitavo preplitanje identiteta predaka i onoga što su njihovi potomci danas moguće je vidjeti u formi akvarela.U ovom znaku protekle su proslave 13. jula u Buenos Airesu, izložbom Huana Vladimira Martinovića pod nazivom "identidad-identitet" u organizaciji Crnogorske zajednice u Buenos Ajresu, Matice Crnogorske, Ambasade Crne Gore i Senata Republike Argentine.
Buenos Ajres: "Još ne sviće rujna zora" na španskom u sklopu proslave 13. jula
Portal AnalitikaIzvor

U večernjim časovima u organizaciji povjereništva Matice Crnogorske u Buenos Ajresu i Ambasade Crne Gore te uz pomoć zajednice odganizovan je koncert rok i džez muzike gdje su nastupili poznati voditelji, pjesnici i muzičari crnogoskog porijekla.

Yamile Burich sa svojim džez orkestrom izvela je između ostalog nekoliko obrada narodnih pjesama, Huan Pablo Krekun sa svojim bendom POE i hor "Encantados" otpjevao je obije himne i po prvi put izveo verziju na španskom jeziku " Još ne sviće rujna zora" specijalno pripremljenu za tu priliku. Možete je poslušati i zaviriti u fantastičnu armosferu kluba Notorous u Buenos Ajresu posredstvom sljedećeg linka:https://youtu.be/fvj1HDBmVLs

Oba događaja kojima je prisustvovalo preko 300 zvanica pomogao je i pozdravio ambasador Gordan Stojović, te Emilio Ognjenović predsjednik Crnogorske Zajednice u Buenos Ajresu, Veljko Martinović predstavnik crnogorskih iseljenika u Španiji, povjerenik Matice Crnogorske Rodolfo Jokanovic, voditelj Kristijan Krivokapić, pjesnici Huan Pablo Krekun i Ivan Damianovich te slikar Huan Vladimir Martinović.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
V Vasojevic
16.07.2017. 09:24

Hvala potomcima nasih iseljeniks na predivnm izvodjenju pjesne! Pjevaju je iz srca , jer srcem vole Crnu Goru!

24
0