Društvo

HAVARIJA U BEČIĆIMA: Počela popravka

Na plaži u Bečićima pukla je cijev Regionalnog vodovoda, a velika količina vode odnijela je, kako se vidi na snimcima s društvenih mreža, dio plaže. Budva, Kotor i Tivat su ostali bez vode, šteta je velika, a nadležni se nadaju da će kvar do jutra biti saniran.
HAVARIJA U BEČIĆIMA: Počela popravka
Portal AnalitikaIzvor

Ekipe su na licu mjesta, a trebalo im je oko četiri i po sata da počnu s radovima.

"Regionalni vodovod je našao rezervne djelove, ekipe su tu, bilo je malo teže prići plaži, ali radovi su počeli, tako da će biti kvar brzo saniran, tokom noći, do jutra", rekao je za TVCG predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujovć.

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić je istakao da je došlo do pucanja spojnice dvije cijevi.

"To će biti sanirano večeras i nadamo se da će što prije primorje početi da dobija vodu", rekao je on.

U Budvi, koja je ostala bez vode, boravi 63 hiljade turista.

Svjedoci kažu da se u trenutku pucanja cijevi čuo prasak kao mala eksplozija, ljudi su se uplašili, mnoge stvari su otišle u more.

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić naglasio je, za TVCG, da je došlo do pucanja vodovodne, a ne kanalizacione cijevi kako je prvobitno objavljeno na društvenim mrežama. Kako je kazao, ekipe Regionalnog i budvanskog Vodovoda su pošle na teren, kao i kompanije koja je zadužena za održavanje.

Jevrić je naglasio da je "sada prioritet da Budva, kao i opštine Tivat i Kotor dobiju vodu iz Regionalnog vodovoda". Naime, vodosnabdjevanje gradova Tivta i Kotora otežano je zbog pucanja cijevi u Bečićima. U tivatskom Vodovodu, kako su kazali, ulažu napore da premoste problem.

Jevrić je posebno izvinjenje zbog neprijatnosti uputio turistima koji su u trenutku pucanja cijevi bili na bečićkoj plaži.

rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R Rekao predsjednik
16.07.2017. 00:12

SO Budv, a dje je gradonacelnik?

3
2