Fudbal

Crnogorski reprezentativac na pragu škotskog velikana

Za Luku Đorđevića ove sezone neće biti mjesta u Zenitu, ali postoji mogućnost da uskoro obuče dres slavnog Seltika.
Crnogorski reprezentativac na pragu škotskog velikana
Portal AnalitikaIzvor

Prema pisanju nekoliko škotskih portala, dvadeset trogodišnji ofanzivac trebalo bi da u narednim danima stigne na probu na ,,Seltik park“ i dokaže menadžeru ,,zelenih“ Brendanu Rodžersu da ima kvalitet za taj tim.

Seltik je za Đorđevića zainteresovan već duže vrijeme, a posebno se priča intenzivirala od četvrtka, kada je postalo jasno da crnogorski reprezentativac neće imati adekvatnu minutažu u Zenitu, zbog čega mu se sprema nova pozajmica.

Od kada je u avgustu 2012. godine iz Mogrena stigao u klub iz Sankt Peterburga, Đorđević je uglavnom igrao na pozajmicama, u Tventeu, Sampdoriji i španskoj Ponferadini. Najbolje partije pružao je u dresu Ponferadine, u drugom dijelu sezone 2015/2016. Nastupio je na 24 utakmice i postigao tri gola, presudna da ta ekipa izbori opstanak u Segundi. Prethodnu sezonu proveo je u Zenitu, nastupio je na desetak mečeva, ali uz malu minutažu. Postigao je i jedan gol.

Prošlog ljeta, kada je Mirćea Lućesku preuzeo klupu ruskog kluba, najavio je da ozbiljno računa za Đorđevića. Mladi Budvanin je imao i nekoliko dobrih nastupa tokom pripremnog perioda, da bi nakon toga u prvenstvu ipak igrao mnogo manje nego što je očekivao.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je šest mečeva, jednom je bio strijelac i to na debiju, u meču protiv San Marina 2012. godine, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Portal Analitika