NATO

Bošković na ceremoniji povodom završetka međunarodne vojne vježbe ''Saber Guardian 17''

Ministar odbrane Predrag Bošković prisustvovao je danas ceremoniji upriličenoj povodom završetka međunarodne vojne vježbe ''Saber Guardian 17''.
Bošković na ceremoniji povodom završetka međunarodne vojne vježbe ''Saber Guardian 17''
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na finalnoj vježbi prikazane su sposobnosti multinacionalnog sastava da odgovori na potencijalne izazove u crnomorskom regionu.

''Vod iz sastava 1. Pješadijske čete Vojske Crne Gore učestvovao je na vježbi u sklopu Mehanizovane američke čete.

1507vjezba

Nakon prezentacije uvježbanih sposobnosti, Bošković se sastao sa pripadnicima crnogorskog voda koji učestvuje na vježbi. On je pohvalio njihov rad i istakao da ovakve vježbe značajno unapređuju nivo njihovih sposobnosti, posebno iz razloga usaglašavanja rada sa pripadnicima savezničkih armija i partnerskih država''-navedeno je u saopštenju.

Danu visokih zvanica prisustvovao je predsjednik Rumunije Klaus Johanis.

Vježba ''Saber Guardian 17'' počela je 4. jula i okupila je 25 hiljada pripadnika oružanih snaga iz 22 države članice NATO i partnerske države.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Mitar
15.07.2017. 19:39

Blago,blago,dokle nam je ministar stiga'... do zatvaranja vjezbe. Dobro ne mora gajbe da nosi

4
4