Politika

Vukićević: Na sjednicu nisu pozvani svi članovi Demosa

Poslanica Demosa, Anka Vukićević, saopštila je da je iz medija da saznala da je u nikšićkom odboru te partije izabrano novo rukovodstvo, navodeći da je prilikom prikupljanja potpisa za sazivanje sjednice Skupštine u tom gradu primijenjeno pravilo selektivnosti.
Vukićević: Na sjednicu nisu pozvani svi članovi Demosa
Portal AnalitikaIzvor

"Pravilo selektivnosti koje je primijenjeno prilikom prikupljanja potpisa za inicijativu o sazivanju vanredne Skupštine, primijenjeno je i prilikom sazivanja sjednice u Nikšiću", rekla je Vukićević.

Kako je kazala, na sjednicu nisu pozvani svi članovi Opštinskog odbora koji su legalno,po Statutu, izabrani na Skupštini opštinske organizacije.

"Ako su svi preostali legalno izabrani članovi pozvani i ako su svi došli, nijesu mogli imati kvorum za donošenje bilo kakvih odluka", navela je Vukićević u saopštenju.

Prema njenim riječima, o sjednici nijesu informisani ni predsjednik Demosa Miodrag Lekić, ni ona kao poslanica i članica Glavnog odbora iz Nikšića.

"Ekipa okupljena oko predsjednika Izvršnog odbora, Gorana Danilovića ima pravo da se organizuje kako hoće, ali na način na koji to sada čini ne i u ime Demosa. Minimum pristojnosti nalaže da se poštuje Statut koji je imenovani skrojio po svojoj mjeri, dajući sebi previše ovlašćenja", kazala je Vukićević.

Ona je navela da građani svoje Ustavom zagarantovano pravo da biraju i budu birani ostvaruju preko političkih partija.

"Selektivnim pozivanjem Danilović krši Ustav i članovima Demosa uskraćuje mogućnost da u okviru partije biraju i budu birani", ocijenila je Vukićević.

Mina

Portal Analitika