Društvo

Na Cetinju požari od Velestova do Gornje Markovine

Na području Cetinja požari su su trenutno aktivni od Velestova do Gornje Markovine, a ponovo su se pojavili i na Kopitniku i Garaču gdje su bili ugašeni.
Na Cetinju požari od Velestova do Gornje Markovine
Portal AnalitikaIzvor

Načelnik Službe Saša Zuber kazao je da su sve ekipe vatrogasaca danonoćno na terenu, a zbog jakog vjetra požar se širi prema Čevu i Lastvi Čevskoj tako da se sada brane kuće i na tom području.

Zuber je naveo da je požar proteklih dana požar ugrožavao oko 50 kuća na potezu Bajramovica – Velestovo, ali su sve odbranjene.

On je naglasio da su se u jednom trenutku požari protezali u dužini od oko 20 kilometara.

1507pozarct2

Zuber je kazao da se požar brzo širio zbog nepovoljnih vremenskih prilika, visokih temperatura i jakog vjetra, ali da sve cetinjske vatrogasne ekipe daju sve od sebe da se oni ugase.

Veliki problem prilikom intervencija stvara i, dodaje Zuber, nepristupačan teren.

“Pored hrabrosti i požrtvovanja naših vatrogasaca, moram pohvaliti i mještane koji nam pomažu i koji su nam otvorili svoje domove da možemo spavati kod njih”, saopštio je Zuber.

On se, kako je kazao, nada da će ekipe uspjeti da obuzdaju vatrenu stihiju koju je, smatra Zuber, izazvao ljudski faktor, nesmotrenim paljenjem sitnog rastinja.

Kako se navodi u saopštenju, za lica koja izazovu požar, namjerno ili iz nehata, zakonom su propisane kazne od šest mjeseci do 12 godina zatvora, u zavisnosti od posljedica po živote i imovinu ljudi.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.