Društvo

Gume sa Vrtijeljke prebacuju na Livade

Na nesanitarnom odlagalištu Vrtijeljka započeti su pripremni radovi za uklanjanje nekoliko desetina tona automobilskih guma koje su tu bez dozvole istovarene. Ko će ih ukloniti još se ne zna, ali da bi se počelo izmještanje neophodno je uraditi pristupni put, jer su gume istovarene na mjestu nepristupačnom za izvlačenje
Gume sa Vrtijeljke prebacuju na Livade
Portal AnalitikaIzvor

Radove izvodi slovenačko preduzeće ,,Drava“, koje je trebalo da prije sedam dana započne sanaciju Vrtijeljke.

Planirano je da izgradnja pristupnog puta traje pet dana.

Gume će biti transportovane na podgoričku deponiju Livade, a po njihovom uklanjanju, počeće i sanacija crne ekološke tačke Cetinja.

Da je na Vrtijeljku odloženo nekoliko desetina tona guma javnost je saznala 30. juna. Iz prijestonice su saopštili da je to urađeno bez njihovog znanja i odobrenja, te da su podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica. Nekoliko dana kasnije, Uprava policije saopštila je da je za odlaganje 70 tona automobilskih guma na deponiju Vrtijeljka osumnjičen Momčilo Krivokapić, vlasnik firme ,,Matej“ koja se bavi otkupom i preradom otpada.

Nesanitarna deponija Vrtijeljka prepoznata je kao crna ekološka tačka prijestonice.

Prošle sedmice trebalo je da počne njena sanacija. Iz prijestonice su saopštili da će taj posao koji finansira Evropska unija odgoditi najviše deset dana.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika