Crna hronika

Roganović prevezen u Njemačku

Tridesetpetogodišnji Duško Roganović, koji je teško povrijeđen u eksploziji 25. aprila u Herceg Novom, prevezen je u Njemačku na dalje liječenje – nezvanično je potvrđeno Pobjedi.
Roganović prevezen u Njemačku
Portal AnalitikaIzvor

Roganović je krajem juna iz beogradske klinike pušten na kućno liječenje a nakon nekoliko dana upućen je u Njemačku.

Mladiću su ljekari uspjeli da spasu život, ali su morali da mu amputiraju obje noge. Roganović se na meti napadača našao 25. aprila kada su daljinskim upravljačem aktivirali ekplozivnu napravu koja je bila postavljena ispod njegovog vozila „golf“ dok je bio na magistralnom putu u blizini glavne autobuske stanice u Herceg Novom.

Istražitelji su utvrdili da je eksplozivna naprava aktivirana mobilnim telefonom i da je u napadu koji je planiran mjesecima unazad učestvovalo više osoba.

Duško Roganović je bio osam godina u zatvoru zbog ubistva vođe navijača „Delija“ Marka Vesnića i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu 2009. godine. U tom postupku na optužnici su bili njegov brat od strica Vladimir, te Dražen Čađenoviću, koji su pravosnažno oslobođeni optužbi.

Roganović je u januaru 2016. godine odslužio kaznu i izašao iz zatvora.

On je 2006. godine sumnjičen da je nožem ranio sugrađanina Vladimira Dželatovića  (24).

U policijskim evidencijama, Duško i njegov brat od strica Vladimir Roganović se vode kao bliski prijatelji članova „kavačkog klana“, koji je u sukobu sa „škaljarcima“.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika