Abiznis

Marković: "Adriatic Properties" za 10 godina uložio 150 miliona eura (Foto)

Vlada Crne Gore snažno je opredjeljena i posvećena brzoj i kvalitetnoj valorizaciji potencijala naše zemlje, prije svega onih u turizmu i da zbog toga je neophodno jačanje institucija, uspostavljanje vladavine prava i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković.
Marković: "Adriatic Properties" za 10 godina uložio 150 miliona eura (Foto)
Portal AnalitikaIzvor

- Odlučni smo da uporedo sa tim u Crnoj Gori obezbjedimo prijateljsko investiciono okruženje, koje treba da podstakne rast ekonomije, razvoj i nova radna mjesta. Želimo, da sa investitorima i njihovim ulaganjima dobijemo ono što nam je prijeko potrebno: znanje i sposobnost da kvalitetnije upravljamo našim potencijalima. Crna Gora danas kao članica NATO-a, šalje pozitivan signal svjetskoj poslovnoj zajednici da je ona odredište gdje treba uložiti novac i pokrenuti biznis, potvrđujući da se radi o državi čiji je politički, pravni, ekonomski i demokratski kapacitet verifikovan na adresama najrazvijenijih zemalja svijeta -rekao je u Pržnom na svečanosti otvaranja obnovljenog hotela „Maestral“.

Predsjednik Marković je rekao da je naša zemlja ima ogromne mogućnosti za razvoj visokokvalitetnog turizma i da je na listama renomiranih svjetskih turističkih organizacija svrstana u sam vrh prognoziranog turističkog i ekonomskog rasta za naredni period.

Govoreći o hotelu „Maestral“ i njegovim vlasnicima, premijer je rekao da Vlada cijeni napor, povjerenje i partnerstvo kompanije „Monte Rock“ – vlasnika hotela „Maestral“ – koja nije čekala međunardnu verifikaciju mogućnosti Crne Gore, već je sa partnerima prisutna u Crnoj Gori duže od decenije.

1407maestral19

- Crna Gora je danas prestižna turistička destinacija, jedna od najatraktivnijih na cijelom Mediteranu, a hotel „Maestral“ u Evropi i šire prepoznat je kao jedan od simbola turističke Crne Gore. Noćas ga vidimo u novom sjaju i kao prestižni primjer graditeljstva na Crnogorskom primorju, nesporne arhitekturne i geografske osobenosti, istovremeno kao i najbolju potvrdu Crne Gore i njenih investicionih mogućnosti – dodao je Marković.

Premijer je podsjetio da je „Monte Rock“ grupa u prethodne dvije godine uložila 50 miliona eura u kupovinu i adaptaciju hotela „Maestral“, a da je firma „Adriatic Properties“, kao dio pomenute investicione grupe, u proteklih deset godina realizovala investicije u iznosu većem od 150 miliona eura.

- Na taj način, naši partneri su snažno doprinijeli dostizanju internacionalnih standarda u oblasti hotelijerstva i održivog razvoja – rekao je predsjednik Vlade čestitajući vlasniku na dobro obavljenom poslu obnove hotela.

On je pozvao prisutne iz svjeta biznisa da ulažu u Crnu Goru, rekavši da je cilj da zajedno izbrusimo ovaj dragulj Evrope na dobrobit svih.

- Vlada je spremna za taj poduhvat – zaključio je Marković.

1407maestral71407maestral2
Portal Analitika