Kultura

Grad teatar: Počinje muzički segment budvanskog festivala

Koncertom pijanista Novaka Pavličića i violiniste Igora Pejovića u Crkvi Santa Marija in Punta od 21 časova i 30 minuta, večeras će zvanično početi muzički segment 31. Grad teatra.
Grad teatar: Počinje muzički segment budvanskog festivala
Portal AnalitikaIzvor

Oni će izvjesti djela Šopena, Rahmanjinova, Hačaturjana, Čajkovskog i Franka.

Pavličić je magistarirao na Visokoj muzičkoj školi ESMUC u Barseloni. Učesnik je brojnih državnih i međunarodnih takmičenja na kojima je osvajao nagrade u Beogradu, Rimu, Podgorici. Usavršavao se na majstorskim kursevima koje su vodili, pored ostalih, Ovčinjikov, Natalija Trul, Klaudio Martinez Menez, Emanuel Krasovski, Vladimir Viardo i Dmitri Baškirov. Nastupao je širom zemlje, te imao turneje po Italiji, Francuskoj, Španiji i Švedskoj.

Pejović je trenutno student specijalističkih studija na Konzervatorijumu „Rihard Vagner“ u Beču, a usavršavao se na brojnim majstorskim kursevima i seminarima eminentnih profesora, kao što su Irina Jašvili, Zoran Milenković, Andrej Kurti, Majkl Kopelman i Grigorij Krasko, te je dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Koncert kojim će Pavličić i Pejović predstaviti budvanskoj publici realizuje se u saradnji Grad teatra sa Muzičkom akademijom sa Cetinja i festivalom „Espressivo“.

Portal Analitika