Kultura

POVRATAK LARIJA DEJVIDA: Ne obuzdavajte entuzijazam!

Ne slušajte šta vam govori Lari Dejvid – već je vrijeme da se radujete. Njegov humor optočen najmizernijim opservacijama o ljudskom rodu u seriji „Curb Your Enthusiasm“ nikako ne može da omane
POVRATAK LARIJA DEJVIDA: Ne obuzdavajte entuzijazam!
Portal AnalitikaIzvor

Dame i gospodo, zgrabite crveni marker i kalendar: poslije šest predugih godina, mega-giga-komedija Larija Dejvida vraća se na TV HBO! Deveta sezona serije „Curb Your Enthusiasm“ startuje 1. oktobra, a genijalni Dejvid je već uspio da onesvijesti fanove od sreće izgovarajući samo nekoliko riječi u poluminutnom trejleru.

Julije Cezar

Tizer sezone, praćen dramatičnom muzikom, prikazuje Dejvida odjevenog po uzoru na Julija Cezara. Obučen u bijelu togu, sa obaveznim zlatnim lovorom na glavi, glumac najavljuje povratak praćen parodijom čuvene rečenice rimskog imperatora. „On je pošao. On nije uradio ništa. On se vratio.“ Ove riječi se smjenjuju na ekranu dok vlasnik jednog od najciničnijih osmijeha planete dramatično gleda u daljinu.

Serija je dobila naziv „Bez oduševljenja, molim“ zbog toga što je startovala 2000. godine, poslije ogromnog uspjeha sitkoma „Seinfeld“ koji je postao kultno štivo mnogo prije vremena. Dejvid nije želio da fanovi čuvene serije, koja je emitovana od 1989. do 1998, dočekaju njegov novi projekat filovani prevelikim entuzijazmom.

Ništa mu nije pomoglo da smanji očekivanja, ni talas oduševljenja koji je uslijedio poslije pilot epizode, kao što ništa ni sada neće obuzdati entuzijazam stare armije fanova kada je potvrđen konačan datum premijere devete sezone. I ne samo to!

02-ted-denson-i-meri-strinburgenGlumačke ajkule

Televizija HBO potvrdila je da će nova sezona Dejvidove komedije natopljene mizerijom imati 10 epizoda. Objavljeno je i da će se glavnoj zvijezdi priključiti dio stare ekipe – Ted Denson, Džef Garlin, Suzi Esman i Meri Stinburgen.

Vijest o povratku Stinburgen, koja je posljednjih godina šarmirala u sitkomu „The Last Man on Earth“, dočekana je orgazmičnim oduševljenjem. Glumica se nije pojavila u seriji „Curb Your Enthusiasm“ čitavih osam godina – svi jedva čekaju da se vrati starom gruvu improvizacije sa Dejvidom i svojim suprugom Densonom.

Osim starih lica, potvrđeno je da se glumačkoj ekipi u nekoliko epizoda priključuje Lorin Grejem, zvijezda Netfliksove serije „Gilmore Girls“. Pitanje je kako će se ova glumica snaći u bazenu sa ajkulama improvizacije ali, sudeći po intervjuu koji je dala, na setu joj je sve išlo od ruke.

- Zaista ne postoji veća radost na svijetu nego kada uspiješ da nasmiješ Larija Dejvida. Smije se tako glasno! Snimanje je bilo fantastično – rekla je Grejem, kako prenosi TV Line.

03-lorin-grejemLascivna junakinja

Kreatori serije „Curb Your Enthusiasm“ uvijek opasno dobro kriju čak i najsitnije detalje, ne otkrivajući ništa prije premijere sezone. Ipak, nijesu uspjeli da spriječe Grejem da nagovijesti kakav je lik koji igra.

- Lik koji glumim nema ama baš nikakve veze sa mnom. U seriji govorim riječi koje nikada u životu ne bih izgovorila – rekla je glumica pojašnjavajući da ova junakinja ima vokabular za nijansu lascivniji od kočijaškog.

Vidjećemo kako će se Grejem snaći na veoma zahtjevnom setu sa Dejvidom i ekipom, budući da nije navikla na projekte koji se rade bez scenarija, punokrvnom improvizacijom.

U narednom periodu očekujte još tizera, trejlera, intervjua i vrcavih najava nove sezone. I slobodno ne obuzdavajte entuzijazam u susret 1. oktobru. Dejvidov humor optočen najmizernijim opservacijama o ljudskom rodu nikako ne može da omane!

M. I.

FOTO: theavclub.com / abcnews.go.com / gotceleb.com

Portal Analitika