Ostalo

Ivan Kukuličić vitez sportskih igara na Lovćenu

Tradicionalne 15. Viteške igre Crne Gore održane su juče na Ivanovim koritima. Za viteza igara proglašen je Ivan Kukuličić, takmičar ekipe Zete. Takmičari su se nadmetali u osam sportskih disciplina – trčanje, bačanje kamena sa ramena, bačanje kamena sa koljena, bačanje balvana, bačanje željeza, skok u dalj iz mjesta, pretega i navlačenje konopa.
Ivan Kukuličić vitez sportskih igara na Lovćenu
Portal AnalitikaIzvor

Ivan Kukuličić pobijedio je u tri discipline (bačanje kamena sa ramena, bačanje balvana i skok u dalj iz mjesta), dok je drugo mjesto u ukupnom poretku zauzeo Srđan Čavor, član ekipe Njeguša, koji je bio najbolji u dvije discipline (bačanje kamena sa koljena i bačanje željeza). Pobjednik u disciplini pretega bio je Peđa Perović iz Kotora, u trčanju je trijumfovao Marko Miljenović sa Trojice, dok je u navlačenju konopa pobijedila ekipa Lješanske nahije.

Viteške igre otvorio je zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje, Momčilo Martinović, koji je kazao da nije slučajno što se igre održavaju 13. jula i to upravo na našoj svetoj planini – Lovćenu. Zato što se u ovom velikom danu, sa ponosom sjećamo jednog viteškog vremena, koje je iznjedrilo plejadu crnogorskih heroja.

- Prijestonica je postala istinsko središte i partner, kako mnogim kulturno - umjetničkim i turističkim, tako i sportskim događajima. A zahvaljujući Mjesnoj zajednici Njeguši, koja je izvrsnu inicijativu pretočila u stvarnost, danas na ovom mjestu imamo veliki broj učesnika iz svih krajeva Crne Gore – kazao je Martinović i dodao da će u Prijestonici i lokalnoj turističkoj organizaciji i ubuduće imati partnera.

Prisutne je pozdravio i član organizacionog odbora Lazar Božović koji je govorio o značaju igara na Lovćenu i njihovom istorijatu koji seže još iz perioda nakon Drugog svjetskog rata.

Ovogodišnje igre dio su programa „Ljeto u Prijestonici“.

 

 

 

Portal Analitika