Crna hronika

Vukotić još pod istragom

Osnovno tužilaštvo u Podgorici još vodi istragu protiv Kotoranina Jovana Vukotića koji se tereti da je utajio 22.800 eura poreza i doprinosa kao izvršni direktor i osnivač firme ,,V2“.
Vukotić još pod istragom
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Pobjedi saopšteno iz Osnovnog tužilaštva, predmet protiv Vukotića se nalazi u fazi izviđaja. On se sumnjiči da je kao izvršni direktor i osnivač „V2“ d.o.o. Podgorica, 1. aprila 2014. podnio prijedlog za pokretanje stečajnog postupka u toj firmi, da bi nekoliko dana nakon što je Privredni sud to prihvatio, njegov bliski srodnik osnovao novu firmu „V2 – Multi brend“.

Iz policije su ranije saopštili kako je utvrđeno da je po osnovu kupovine skupocjene i firmirane garderobe za butik, evidentirana ulazna faktura za firmu „V2 – Multi brend“ izda ta od dobavljača „V2“ na iznos od 142.800 eura.

Za Kotoraninom Jovanom Vukotićem, koji je, prema evidencijama bezbjednosnih službi, jedan od vođa „škaljaraca“, bila je raspisana potjernica zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi u doskoteci ,,Madam Koko“. Nakon što je oslobođen optužbi, skinut je sa međunarodne potjernice. Vukotiću se sudilo u odsustvu zbog učešća u pucnjavi koja se dogodila 2012. godine.

Jovanov brat - Igor Vukotić - osuđen je na sedam mjeseci zatvora, dok je njegov sugrađanin Jovo Jovanović osuđen na godinu i dva mjeseca i produžen mu je pritvor. Vukotić je odležao tri mjeseca zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava, ali ima još jednu zatvorsku kaznu od tri mjeseca.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.