Društvo

Vjetar razbuktao požare u Podgorici

Na području Glavnog grada trenutno je aktivno više požara, a veći su se razbuktali na brdu kod Komanskog mosta, kao i u Rogamima. Iz Službe zaštite kazali su za TVCG da nema ugroženih objakata.
Vjetar razbuktao požare u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Komandir Službe zaštite, Andrija Čađenović, kazao je situacija sa požarom na brdu kod Komanskog mosta pod kontrolom.
"Objekti u podnožju brda bezbjedni su, za sada kontrolišemo situaciju u tom dijelu", kazao je Čađenović.

On je rekao da su sve vatrogasne ekipe na terenu zbog razbuktavanja vatre uslovljene vjetrom, i da će tokom noći kontrolisati situaciju.
"Imamo informacije da nigdje nema ugroženih objekata", kazao je Čađenović.

On je, ranije, agenciji Mina kazao da su danas gasili po dva požara u naseljima Zelenika i Beri, a intervenisali su i na lokacijama Nikolj crkva, kod Titeksa, Mahala, Zabjelo, Smokovac, Rogami, Pričelje, Sukuruć, Vranj, kod stovarista Đurović, u ulici 8. marta, na Ćemovskom polju i kod mosta prema Tuzima.

Prema njegovim riječima, do 16 sati obavili su i tri kontrolisana paljenja.

"Trenutno i dalje je aktivan požar Rogami-Pricčlje. Veliki je front požara, vatra se izuzetno brzo širi nošena jakim sjevernim vjetrom. Tri ekipe su bile na terenu, devet vatrogasaca je branilo ugrožene kuće“, kazao je Čađenović. 

Kako je naveo, tražili su pomoć i od direktorata za vanredne situacije, nakon čega su dva aviona bacila po jednu vodenu „bombu“.
"Nijesu više mogli djelovati, jer je smanjena vidljivost usljed velike koncentracije dima i zbog jakog vjetra, a i zbog dalekovoda koji se nalazi uz prugu“, pojasnio je Čađenović. 

On je poručio da će vatrogasne ekipe tokom cijele noći kontrolisati taj požar, kao i najnoviji koji je izbio na brdu kod Komanskog mosta.

(foto: podgoricki vremeplov)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.