Društvo

Veliki požar u blizini Tološa (Foto)

U ranim večernjim časovima izbio je veliki požar na brdu kod Komanskog mosta.
Veliki požar u blizini Tološa (Foto)
Portal AnalitikaIzvor

Požar se zbog vjetra prostire velikom brzinom. Vatrogasna služba se nalazi na terenu. 

Na području Glavnog grada trenutno su aktivni požari u Rogamima i na brdu kod Komanskog mosta, dok su ostali pod kontrolom, saopšteno je agenciji MINA iz Službe zaštite.

Komandir Službe zaštite, Adrija Čađenović, kazao je da su danas gasili po dva požara u naseljima Zelenika i Beri, a intervenisali su i na lokacijama Nikolj crkva, kod Titeksa, Mahala, Zabjelo, Smokovac, Rogami, Pričelje, Sukuruć, Vranj, kod stovarista Đurović, u ulici 8. marta, na Ćemovskom polju i kod mosta prema Tuzima.

Prema njegovim riječima, do 16 sati obavili su i tri kontrolisana paljenja.

mareza2

„Trenutno i dalje je aktivan požar Rogami-Pricčlje. Veliki je front požara, vatra se izuzetno brzo širi nošena jakim sjevernim vjetrom. Tri ekipe su bile na terenu, devet vatrogasaca je branilo ugrožene kuće“, kazao je Čađenović. 

Kako je naveo, tražili su pomoć i od direktorata za vanredne situacije, nakon čega su dva aviona bacila po jednu vodenu „bombu“.

„Nijesu više mogli djelovati, jer je smanjena vidljivost usljed velike koncentracije dima i zbog jakog vjetra, a i zbog dalekovoda koji se nalazi uz prugu“, pojasnio je Čađenović. 

On je poručio da će vatrogasne ekipe tokom cijele noći kontrolisati taj požar, kao i najnoviji koji je izbio na brdu kod Komanskog mosta.

Portal Analitika