Fudbal

Barselona odriješila kesu i riješila problem

Nije Ektor Beljerin, jeste Nelson Semedo! Barsleona je poslije odustajanja od kupovine Arsenalovog defanzivca, ekspresno riješila poziciju desnog beka dovođenjem mladog Portugalca iz Benfike za 30.000.000 eura. Plus eventualnih 5.000.000 eura kroz bonuse…
Barselona odriješila kesu i riješila problem
Portal AnalitikaIzvor

Tako je završena priča oko poziciji koja je bila Barsina rak-rana prethodne godine poslije odlaska Danija Alvesa. Promašaji poput Brazilca Daglasa ili Aleša Vidala su natjerali trenera Enrikea da na desnom boku prinudno koristi vezistu Serđija Roberta ili da mijenja formaciju pa uz desnu aut liniju forsira Rafinju ili Denisa Suareza. Sada je kupovinom Semeda, Barselona riješila deficitranu poziciju na duži period. Bar se Katalonci tome nadaju…

Prioritet Barselone je bio povratak Ektora Beljerina iz Arsenala, ali to nije bila izvodljiva operacija. Arsenal nije želio da ga pusti ni po koju cijenu, a na kraju je i novi trener Valverde riješio da odustane od Barsinog djeteta sa prebivalištem u Londonu.

Odmah je aktivirana B opcija Nelson Semedo. Mladi Portugalac je odavno prošao sve skenere Barsinih stručnjaka i uvjerio ih da vrijedi uložiti u njega. Barselonini čelnici Robert Fernandez, Raul Sanjlehi i Đordi Bordas su jutro otputovali u Lisabon i završili posao. Benfika je pristala na 30.000.00 eura uz dodatnih 5.000.000 kroz bonuse u zavisnosti od učinka igrača i ekipe. Portugalac će potpisati petogodišnji ugovor.

Nelson Semedo ima 23 godine, prošao je Benfikinu školu i prethodne sezone bio standardan u timu Orlova. Izborio se i za mjesto u reprezentaciji Portugala. Nadimak mu je Nelsinjo, a pominjao se i kao ćelja Žozea Murinja u Mančester Junajtedu koji traži pojačanje na poziciji desnog beka. Zastupa ga Žorž Mendeš pa se pretpostavljalo da će Murinjo imati prednost. Ali Barsa je bila ubjedljiva i izdašna u pregovorima. I dobila prvo veliko pojačanje ovog ljeta, ako ne računamo povratak Đerera Deulofeua za kojeg se još i ne zna da li će ostati na Kamp Nou ili će opet biti prodat.

Sljedeća meta Katalonaca je Paulinjo.

Portal Analitika