Turizam

CNN: Dvadeset stvari koje morate vidjeti u Crnoj Gori

Planine herojskog izgleda, lijepe plaže koje daju fantastičan pogled na kraljevsko plavo Jadransko more, jedinstvena sela i gradovi na listi UNESCA - ovako sa CNN travel-a opisuju Crnu Goru u tekstu ''20 stvari koje morate vidjeti i uraditi u Crnoj Gori''.
CNN: Dvadeset stvari koje morate vidjeti u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Kako u tekstu navode Crna Gora je možda mala, ali ova nacija ima ogroman potencijal kako prirodom stvorenih tako i ljepota isklesanih ljudskom rukom. 

''Crna Gora je nekada bila slabo poznata zbog okolnih zemalja ali u posljednje vrijeme velikom brzinom diže reputaciju kao jedna od najljepših destinacija za putovanje. I lako je vidjeti zašto'', navodi se u tekstu CNN-a.

170627120644-cetinje-lovcen-mausoleum-super-169

Kako opisuju planinske regije kriju nestašne ali prelijepe duboke kanjone, rijeke i jezera koja oduzimaju dah kao i guste šume koje su sjajna destinacija za pravu avanturu. Obalna strana Crne Gore sadrži luksuzne luke, i mnoge stvari za vidjeti i iskusiti od Perasta preko Kotora pa do Tivta i Herceg Novog.

Na listi CNN-a iz Crne Gore izdvajaju: Budvu, Herceg Novi, Skadarsko jezero, kanjon Tare, Durmitor, Kotor, Njegošev Mauzolej, Ostrog, Sveti Stefan, Perast, ostrvske crkve u Kotoru, Ulcinj, Biogradsku Goru, Cetinje, Lušticu Bay, Podgoricu, Porto Montenegro, Svetog Nikolu, Orjen i Plavu špilju.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

L.Đ.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.