Politika

SD: 13. jul dan za pamćenje i poštovanje

Delegacija Opštinskog odbora Socijaldemokrata Cetinje, koju su činili potpredsjednici Nikola Borozan i Olivera Maca Martinović, kao i član OO SD Božidar Proročić, položila je vijenac u znak sjećanja na komitske borce i učesnike Božićnog ustanka u Bajicama 1918. godine.
SD: 13. jul dan za pamćenje i poštovanje
Portal AnalitikaIzvor

''Ovim činom Socijaldemokrate pokazuju da baštine poštovanje tradicije prema sjenama palih ustanika, koji su na nesebičan način dali svoj doprinos i ugradili sebe u najveće ideale i vrijednosti crnogorske istorije, jer da nije bilo Božićnih ustanika ne bi bilo ni savremene Crne Gore'', navodi se u saopštenju OO SD Cetinje.

Takođe, delagacija Socijaldemokrata Cetinje položila je vijenac na spomen Kosturnicu, strijeljanim rodoljubima na teritoriji grada u razdoblju 1941. – 1944. godine, koji se nalazi između zdanja Biljarde, Cetinjskog manastira i Vladinog doma. Spomen - Kosturnica podignuta je 1954. godine. 

Monument se nalazi iznad zaravni - Trga revolucije, a čini ga kamena humka iznad koje se uzdiže bronzana figura za stub vezanog rodoljuba, pokošenog rafalom. 

''Kao partija koja baštini antifašističku tradiciju, Opštinski odbor Socijaldemokrata Cetinja uskoro će uputiti inicijativu za dodjelu ulice čuvenom Cetinjskom vojnom hirurgu Dr. Antu Gvozdenoviću, koji je nesebično utkao svoj doprinos u najveće crnogorske vrijednosti i ideale crnogorske državotvornosti'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Đ Đeneral
14.07.2017. 22:09

Dr Anto Gvozdenović zaslužuje posebno poštovanje, ali nažalost Crna Gora mu se nije odužila kako dolikuje. Nadajmo se da je inicijativa za dodjelu ulice početak ispravljanja istorijske nepravde prema ovoj izuzetnoj ličnosti.

3
0