Politika

LP obilježila Dan državnosti i početak kampanje

Liberalna partija (LP) obilježila je danas na Cetinju 13. jul, Dan državnosti i antifašističkog ustanka, i ozvaničila početak kampanje za lokalne izbore koji će na jesen biti održani u tom gradu.
LP obilježila Dan državnosti i početak kampanje
Portal AnalitikaIzvor

Delegacija te stranke, predvođenja predsjednikom Andrijom Popovićem, položila je vijenac na Belvederu i odala počast žrtvama belvederskih demonstracija 1936. godine. 
Kako je saopšteno iz LP, Popović je podsjetio na veliku žrtvu i krvavi obračun crnogorskih patriota i studenata sa tadašnjim režimom. 

„Predvođeni krstaš barjakom, idejom o slobodnoj Crnoj Gori i ravnopravnom narodu u velikoj evropskoj porodici, hrabro su položili svoje živote u temelje nove države i novog modernog društva koje je oslobodilo svoju zemlju i narod od okupatora 13. jula 1941. godine“, kazao je Popović.

Prema njegovim riječima, taj isti slobodarski duh trijumfovao je i u „najsvjetlijoj majskoj zori 2006. godine, kada smo povratili i utemeljili Crnu Goru“.

Iz LP je saopšteno da su na Cetinju ozvaničili i početak kampanje za lokalne izbore koji se održavaju na jesen u ovom gradu. 

Liberali su, kako se navodi, obišli kancelarije LP u centru grada i susreli se sa članstvom i simpatizerima na Cetinju.

„Najavljeno je da će liberali na Cetinju nastaviti da se bore za pravo, čast i slobodu Crne Gore, i da će liberalna ideja na tim temeljima stalno jačati na Cetinju. Prilikom posjete rodne Njegoševe kuće na Njegušima odali su počast dinastiji Petrovića“, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika