Politika

Knežević: Mala Crna Gora 13. jula 1941. herojski ustala protiv fašizma

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, u ime svih članova i simpatizera DNP-a, kao i u svoje ime, srdačno čestita svim građanima Crne Gore Trinaesti jul, kao jedan od najsvjetlijih datuma u našoj viševjekovnoj istoriji. Knežević ističe da je mala Crna Gora 1941. godine na taj istorijski dan, čak mnogo prije nekih velikih država, herojski ustala protiv fašizma i rekla svoje istorijsko i slobodarsko „Ne“.
Knežević: Mala Crna Gora 13. jula 1941. herojski ustala protiv fašizma
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik DNP istovremeno naglašava da osvajanje sloboda predstavlja neprekidan, trajan proces, te da pred svakom demokratskom zemljom uvijek stoje novi izazovi i dokazivanja, novi iskoraci za dobrobit i miran suživot svih građana.

Knežević ukazuje da su tekovine Trinaestog jula imanentne biću našeg naroda, i da ih treba uvijek iznova osvajati u svim sferama ljudskih prava i sloboda, uz spoznaju da na tim poljima vazda treba da bude borba neprestana za mir, prosperitet i napredak Crne Gore kao zemlje svih njenih ravnopravnih, poštovanih i miroljubivih građana, kojima su mir i prosperitet ideje vodilje u budućnost Crne Gore.

Knežević zaključuje da se Crna Gora i kroz viziju Trinaestog jula uzdigla kao multinacionalna i multikonfesionalna država kroz vrijednosti koje je i danas krase, i na kojima uvijek treba istrajavati, jer predstavljaju zalogu naše mirne budućnosti i prosperiteta mladih generacija koje dolaze.

Portal Analitika