Politika

Proslavom 13. jula na Cetinju, LP označila početak kampanje

Liberalna partija obilježila je danas na Cetinju Dan državnosti i antifašističkog ustanka 13. jul. Delegacija LP predvođenja predsjednikom Andrijom Popovićem položila je vijenac na Belvederu i odala počast žrtvama belvederskih demonstracija 1936. godine.
Proslavom 13. jula na Cetinju, LP označila početak kampanje
Portal AnalitikaIzvor

Popović je podsjetio na veliku žrtvu i krvavi obračun crnogorskih patriota i studenata sa tadašnjim režimom 1936. godine.

Predvođeni krstaš barjakom, idejom o slobodnoj Crnoj Gori i ravnopravnom narodu u velikoj evropskoj porodici, hrabro su položili svoje živote u temelje nove države i novog modernog društva koje je oslobodilo svoju zemlju i narod od okupatora 13. jula 1941.. Taj isti slobodarski duh trijumfovao je i u najsvijetlijoj majskoj zori 2006. godine kada smo povratili i utemeljili Crnu Goru.

Liberali su na Cetinju ozvaničili i početak kampanje za lokalne izbore koji se održavaju na jesen u ovom gradu. Oni su obišli kancelarije LPCG u centru grada i susreli se sa članstvom i simpatizerima LPCG na Cetinju.

Najavljeno je da će liberali na Cetinju nastaviti da se bore za pravo, čast i slobodu Crne Gore i da će liberalna ideja na tim temeljima stalno jačati na Cetinju.

Prilikom posjete rodne Njegoševe kuće na Njegušima odali su počast dinastiji Petrovića.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bolje da su došli
13.07.2017. 14:07

u Virpazar đe je 13.jula dignut ustanak.

3
0